Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP ZEEHELDENBUURT VLAARDINGEN WEER STAP DICHTERBIJ

VLAARDINGEN- De sloop van de Zeeheldenbuurt in Vlaardingen-Oost is weer een stap dichterbij nu het college van burgemeester en wethouders de intentieovereenkomst Zeeheldenbuurt heeft vastgesteld, samen met de woningcorporaties. In deze overeenkomst maken Waterweg Wonen, Samenwerking en de gemeente afspraken over de haalbaarheidsfase van de plannen voor herontwikkeling van de Zeeheldenbuurt. Het uitgangspunt van de herontwikkeling is de sloop van 121 woningen en nieuwbouw van een mix van grondgebonden woningen en appartementen.

Omwonenden lieten in april 2019 weten dat zij zo min mogelijk arbeidsmigranten in de te slopen panden willen. De gemeente liet daarop weten dat in de slooppanden in de Nieuwe Kerkstraat en de Cornelis Houtmanstraat tot dan toe voornamelijk starters (studenten) waren gehuisvest.

2 reacties op “SLOOP ZEEHELDENBUURT VLAARDINGEN WEER STAP DICHTERBIJ

  1. Ik denk toch dat arbeidsmigranten die panden sneller slopen dan studenten en starters hoor. Bij die laatste categorie loop je zelfs het risico dat ze wat gaan opknappen.

  2. Ik hoop dat gemeenten de hulp bied voor andere woning voor de huurders en niet dat ze nog jaren moeten wachten op een andere woning het is nu al dat je 7 á 8 jaar ingeschreven staat om een woning te krijgen! Aan de bewoners, succes met zoeken en hoop op hulp voor jullie. Ik kruis mijn vingers voor jullie 🤞.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *