Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP VOOR KOMST CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Er is gestart met de sloopwerkzaamheden op District U. En wel met gebouw E dat plaats maakt voor de tijdelijke containerwoningen. Na een periode van asbestsanering waarbij onder strikte veiligheidsomstandigheden het asbest is verwijderd en afgevoerd, is het gebouw volledig gestript. Hierbij werden de verschillende materialen in het gebouw van elkaar gescheiden en vanuit een circulaire gedachte als gescheiden afvalstromen afgevoerd en verwerkt.

Daarna is met een rupskraan het ‘grove’ machinale werk begonnen. De eerste vleugel is inmiddels volledig gesloopt en naar verwachting is heel gebouw E in de komende vier weken gedemonteerd. Daarna wordt het nog aanwezige puin vermalen en op het terrein opgeslagen om later gebruikt te worden voor bijvoorbeeld het aanleggen van bouwwegen op de locatie.

Nadat de sloop van gebouw E gereed is, wordt gestart met de werkzaamheden aan de kop van gebouw B. Voor dit onderdeel is de sloopvergunning al verleend, waardoor de sloop in één stroom uitgevoerd kunnen worden.

2 reacties op “SLOOP VOOR KOMST CONTAINERWONINGEN VLAARDINGEN

 1. Ik snap het niet meer.
  Een gebouw slopen om containerwoningen te kunnen plaatsen?
  Kunnen ze in het gebouw geen scheidingswanden plaatsen om kamers te creëren?
  Lijkt mij goedkoper en duurzamer.
  Zal wel weer een kennisje of familielid zijn van de Vlaardingse Notabelen welke het mag slopen.

  1. Dat is toch net zo iets als het afbreken van die monumentale school in de Prins Mauritsstraat en er grijze bunkertjes die totaal niet in de wijk passen voor terug te plaatsen? In dat schoolgebouw hadden heel wat luxe appartementen gepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *