Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP SPRIJPANDEN VLAARDINGEN NIET ZOMAAR TE VOORKOMEN

VLAARDINGEN- De staat van de beeldbepalende Jagerij- en Sprijpanden aan de Westhavenkade in Vlaardingen is erbarmelijk, erkennen burgemeester en wethouders. Maar de voortgang in het ontwikkelproces is positief te noemen, laat hetzelfde stadsbestuur weten. Er wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig plan. De plannen van betrokken architectenbureaus worden besproken met onder andere de welstand- en monumentencommissie. Ontwikkelaar BPD wil in het eerste kwartaal van 2020 hun stedenbouwkundige plan aan de gemeente presenteren.

Tegelijk is er geen enkele garantie dat delen van de beeldbepalende panden niet eerdaags worden gesloopt. Op beeldbepalende panden zit weliswaar een anti-sloopbepaling, maar de status van beeldbepalende panden is meer een borging van kwaliteit dan dat het vaststelt dat bebouwing altijd blijft staan. Hiervoor is een monumentenstatus.

In het Museumkwartier moeten diverse ontwikkelingen worden afgestemd. Zoals bijvoorbeeld: de  locatie Hoogvliet, Parallelweg 2, Warmelo & Van Der Drift en het (vervolg)ontwerp van het Rijksmonument de Touwbaan. Het plangebied van gebiedsontwikkelaar BPD maakt deel uit van het Vlaardings Beschermd Stadsgezicht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SLOOP SPRIJPANDEN VLAARDINGEN NIET ZOMAAR TE VOORKOMEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *