Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP SOCIALE HUURFLATS SCHIEDAM-NIEUWLAND GAAT SNEL

SCHIEDAM- Het gaat hard met de sloop van de flats aan de Parkweg midden en in de MCM de Grootstraat in Schiedam-Nieuwland. Een van de gebouwen is al bijna volledig gestript. Alle andere flats zijn met stalen platen afgesloten.

Met een muurschildering gemaakt door kinderen is eind vorige maand gestart met De Buurttuin: de toekomstige nieuwbouw aan dit deel van de Parkweg. De acht verouderde flats rond de Parkweg worden vervangen door nieuwbouwwoningen. Dit is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Schiedam en woningcorporatie Woonplus. De bestaande flats worden vervangen door 238 duurzame eengezinswoningen en levensloopbestendige driekamerappartementen.

Van alle bewoners uit het gebied blijft de overgrote meerderheid in Schiedam wonen. Bijna de helft van deze groep vond opnieuw een woning in Nieuwland. De verdeling in procenten ziet er als volgt uit:

64% vond een woning in Schiedam, 12% ging naar Rotterdam, 6% buiten de regio, 4% naar Vlaardingen, 2 % Hoogvliet, 1% naar Spijkenisse, 1% Maassluis en 1% naar Pernis.

Ook deze woningen in de MCM de Grootstraat gaan tegen de vlakte.
Van de verhuizingen binnen Schiedam bleef 48% in Nieuwland, 25% ging naar Groenoord, 10% naar West, 6% naar de Gorzen, 5% naar de Woudhoek, 4% naar Oost en 2% naar het centrum.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *