Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFBRAAK CRIMINELE ACHTERBUURT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De sloop van het gebied Parkweg-midden in Schiedam betekent het einde van een buurt waar de criminaliteit al jaren hoogtij viert. De Parkweg en het metrostation aldaar worden als de meest onveilig plek in de stad ervaren door Schiedammers. De Parkweg staat daarmee bovenaan in de Top 15 van ‘enge locaties’. De lijst is afgelopen juni gepresenteerd aan de gemeenteraad.

De Parkweg en omgeving gelden ook al enkele jaren als veiligheidsrisicogebied.  Hier mag de politie preventief fouilleren om het aantal gewapende geweldsdelicten  in dit deel van Schiedam te verminderen. Op de Parkweg worden ook geregeld wapens van straat gehaald door het preventief fouilleren, maar ook met inzet van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV), wanneer een vuurwapengevaarlijke verdachte wordt ingerekend.

Zomaar een greep uit de hoeveelheid dieptepunten van de afgelopen jaren:

21 mei 2020: Op de Parkweg worden negen overtreders van de noodverordening bekeurd. Ook is iemand aangehouden voor belediging en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Er wordt ingegrepen naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners over ‘een overlastgevende groep personen’.

29 februari 2020: Politie en de wijkboa’s van de Lichtblauwe Brigade schrijven die avond drie bonnen uit op de Parkweg voor het onnodig ophouden.

14 juli 2019: Politie en de gemeente Schiedam hebben op de Parkweg een kleine actie gehouden. De resultaten: één bestuurlijke rapportage, één hockeystick achter de kassa en vermoedens van illegale bewoning.

29 april 2019: De rechter legt een gevangenisstraf van 3 jaar op aan de 55-jarige veroorzaker van de brand bij King’s Grill & Shoarma aan de Parkweg. Naast de gevangenisstraf moet de eigenaar van het pand ook een schadevergoeding worden betaald van 20.000 euro voor het verwoesten van het bedrijf.

5 december 2018: Rond 01.15 uur komen bij de politie meerdere meldingen binnen van harde knallen en een explosie bij King’s aan de Parkweg. Direct daarna ontstaat een uitslaande brand. De brand gaat gepaard met veel rookontwikkeling, waardoor een naastgelegen flat met 24 woningen ontruimd moet worden.

8 december 2017: Rond 21.30 uur is een 22-jarige man uit Nieuwegein  neergeschoten op de Parkweg. Hij heeft daar een afspraak met twee mannen om telefoons te kopen. Opeens trekt een van de twee een vuurwapen en schiet op de koper. De mannen gaan er vandoor richting de Nolenslaan en laten het slachtoffer gewond achter.

15 oktober 2015: Bij een steekincident op de Parkweg raakt die avond een 37-jarige man zwaargewond. Een 33-jarige verdachte wordt aangehouden. Het incident vindt plaats op de galerij van een flat. Aan het steekincident gaat een ruzie vooraf. Een van de mannen steekt daarbij het slachtoffer in zijn arm en raakt daarbij zijn slagader. De man wordt buiten bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte, een 33-jarige man, loopt bij de ruzie licht letsel op aan zijn gezicht.

13 augustus 2015: In een van de belwinkels aan de Parkweg breekt aan het begin van de middag brand uit. Bij aankomst blijkt het vuur in de telecomwinkel al  door de eigenaar van het bedrijf met een poederblusser gedoofd. Een boze klant is verantwoordelijk voor de aanslag. Hij wordt later in Schiedam-West in de boeien geslagen.

16 februari 2015: Bij een van de winkels aan de Parkweg treffen toezichthouders Drank- en Horecawet een hoeveelheid namaakartikelen aan. De eigenaar doet vrijwillig afstand van de illegale waar.

21 januari 2015: In een woning aan de Parkweg worden diverse imitatie vuurwapens aangetroffen. De nepwapens worden ontdekt tijdens een integrale controle.

Eén persoon blijkt onrechtmatig in Nederland te verblijven en wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. In twee gevallen blijken de bewoners te frauderen met studiefinanciering. De sociaal rechercheurs stellen, naar aanleiding van de huisbezoeken, bij twee huishoudens een onderzoek in naar de rechtmatigheid van de uitkeringen.

Door diverse instanties, waaronder verhuurder Woonplus, zijn in totaal drieënzeventig woningen bezocht. De controle vond plaats naar aanleiding van vragen en signalen van wijkbewoners.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “AFBRAAK CRIMINELE ACHTERBUURT SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *