WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SLOOP OUDE PANDEN DIRKZWAGER SCHIEDAM NIET NODIG’

SCHIEDAM- Het moet mogelijk zijn om op het voormalige terrein van de Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager in Schiedam honderddertig nieuwe woningen te realiseren zonder sloop van de huidige bebouwing. Daarvan is de PvdA overtuigd. ‘Voor een creatieve architect mag het geen probleem zijn de bestaande gebouwen geschikt te maken voor bewoning, waarbij gedacht kan worden aan verscheidene gedifferentieerde woonvormen en combinaties van wonen en werken’, meent de partij.

Het bestemmingsplan biedt de ruimte voor verbouwing van de bestaande panden, maar ook voor sloop en nieuwbouw indien dit niet mogelijk of wenselijk is. Onderzoek naar de mogelijkheden van de panden moet in elk geval worden uitgevoerd door de ontwikkelaar, laat het stadsbestuur weten.

Het oude terrein van Dirkzwager, tussen de Noordvest en de Schie, wordt de komende jaren omgevormd tot een wijk met nieuwe gezinswoningen en een aantal gerenoveerde (loft)appartementen in het middeldure en duurdere segment.

De nieuwe woonwijk komt te liggen in een gebied met een rijke historie. Er staan bijvoorbeeld verschillende (rijks)monumenten die het straatbeeld in dit gedeelte van de stad bepalen. De nieuwe wijk wordt dan ook op basis hiervan ontworpen, zodat de historische sfeer behouden blijft en de woningen mooi aansluiten bij de rest van het gebied rond de Schieoevers.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *