WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP OUDE BRANDWEERKAZERNE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Slopers zijn begonnen aan de oude brandweerkazerne in Schiedam. Alleen het casco van het pand in de Breedstraat staat nog overeind. De kozijnen zijn er overal uit. Het gebouw is veranderd in een grote gatenkaas.

Met het nieuwbouwproject Leven in de Branderij krijgt Schiedam er vijfenzestig herenhuizen bij op steenworp afstand van de historische binnenstad. De woningen komen op de plaats van de oude brandweerkazerne en op een deel van de bedrijfspercelen van Herman Jansen Beverages aan de Noordvest.
Het doel van de nieuwe buurt is de levendigheid van de binnenstad te vergroten door de bouw van grotere woningen voor midden- en hogere inkomens in het centrum.

Voor de ontwikkeling is de brandweerkazerne verkocht aan Van Wijnen Projectontwikkeling. De ontwikkelrisico’s met verkoop, sloop, saneren en archeologie zijn allemaal voor rekening van Van Wijnen.

De locatie is in potentie een plek met hoge archeologische waarden, waarvan de aanwezigheid en exacte ligging van voorwerpen of  bouwwerken op voorhand niet kan worden bepaald. In de overeenkomst is daarom opgenomen dat, indien er bij het bouwrijp maken onverhoopt grote archeologische vondsten worden gedaan, die van wezenlijke invloed zijn op planning en kosten, er opnieuw wordt gesproken om te kijken hoe daarmee om te gaan.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *