Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP FABRIPLEIN SCHIEDAM GEEN GELOPEN RACE

De woningen worden uitgevoerd in dezelfde kenmerkende architectuur als de bestaande woningen en worden aanmerkelijk duurzamer. De woningen worden niet op het gas aangesloten en twintig van de zesenveertig woningen zijn nul op de meter woningen.

SCHIEDAM- De sloop- en bouwplannen met het Fabriplein in Schiedam-West liggen in handen van de nieuwe gemeenteraad. Er kan pas een omgevingsvergunning worden verleend nadat de raad voor de plannen een verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven.

De  raadsleden krijgen drie weken de tijd om aan te geven of ze het wenselijk vindt om de plannen te behandelen in de raad. Indien meer dan 20% van de volksvertegenwoordigers dit wil komt het onderwerp zo spoedig mogelijk op de agenda van de gemeenteraad.

Qua functie en bouwhoogte past het bouwplan in het bestemmingsplan. Alleen overschrijdt het plan op een aantal locaties de achterste bouwgrens. Hoewel deze overschrijding beperkt is, past de aanvraag hierdoor niet in huidige bestemmingsplan ‘West’. Medewerking aan de aanvraag is alleen mogelijk door een wijziging van het bestemmingsplan.

Op 2 april 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de sloop en herbouw van de woningen aan het Fabriplein. Aan het plein zijn momenteel tweeënzeventig sociale huurwoningen gelegen die zijn uitgevoerd als beneden-en bovenwoningen. De bouwkundige staat van deze huizen is slecht en de woningen zijn niet duurzaam. Daarom heeft de eigenaar, Woonplus, besloten om de panden te slopen en te vervangen door zesenveertig eengezinswoningen met tuin. Daarmee wordt ingezet op een door de woningmarkt gevraagd product, die met name voor gezinnen interessant is.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *