Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLANGENTOREN VALT VOOR NIEUWBOUW SCHIEDAM

SCHIEDAM- Alleen de slangentoren van de oude brandweerkazerne in Schiedam staat nog overeind. Met het nieuwbouwproject ‘Leven in de Branderij’ krijgt Schiedam op deze plek er vijfenzestig herenhuizen bij. Een nieuwe buurt op steenworp afstand van de historische binnenstad. De woningen komen op de plaats van de oude brandweerkazerne in de Breedstraat en op een deel van de bedrijfspercelen van Herman Jansen Beverages aan de Noordvest.

Schiedam had de grootste jeneverindustrie van de wereld. De branderijen die de productie van jenever mogelijk maakten, waren voornamelijk gevestigd in de Brandersbuurt. Vanaf het begin van de 20e eeuw, toen de jeneverindustrie door concurrentie begon te verdwijnen, vertrokken veel bewoners uit deze buurt. Met de komst van het nieuwbouwproject ‘Leven in de Branderij’ is de Brandersbuurt opnieuw dé plek om te gaan wonen.

De woningen krijgen een gevelbeeld dat veel weg heeft van de nabij gelegen historische bebouwing. De diverse architectuurstijlen en verscheidenheid aan woonlagen, maken het gevelbeeld uniek en karakteristiek. Een kans om historisch te wonen met al het gemak van een nieuwbouwwoning.

Verkoop van fase 1 is inmiddels afgerond. Alle 19 woningen zijn verkocht.
Verkoop van fase 2 start naar verwachting tweede helft van 2020

Ga naar levenindebranderij.nl om u aan te melden voor meer informatie!.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *