Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLAK HOEK VAN HOLLAND WIJKT VOOR METRO

HOEK VAN HOLLAND- De Nauwe korfslakken worden verplaatst, voordat het laatste stuk van de Hoekse Lijn naar het strand wordt aangelegd in het leefgebied van de slakken. Het spoor komt volgens plan door het Vinetaduin, onderdeel van het Natura-2000 gebied, dat strekt van Hoek van Holland tot aan Kijkduin. De Hoekse Lijn zal het duingebied doorkruisen, maar het voortbestaan van de Nauwe korfslak komt daarbij niet in gevaar.

Inmiddels is een start gemaakt met het verzamelen, verplaatsen en terugbrengen van de slakken.

De werkzaamheden nemen circa 10 werkdagen in beslag en zijn nodig voor de afgraving van de tunnelbak van de spoorverlenging Hoekse Lijn. De strooisellaag, waar de Nauwe korfslakken in leven, wordt handmatig verzameld in bakken. Tegelijkertijd worden maatregelen getroffen om tot een zo geschikt mogelijk nieuw leefgebied te komen in het aangrenzend deel van het Vinetaduin, waar de slakken direct worden uitgezet. Hier vindt, gedurende drie jaar, monitoring plaats naar de ontwikkeling van de populatie van de slakken. De gemeente Rotterdam werkt hiervoor, onder leiding van stadsecologen, samen met het Zuid-Hollands Landschap, Stichting Landschapsonderhoud Rotterdam en Stichting Anemoon.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *