Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLAG OM 1,2 MILJOEN EXTRA VOOR MUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Meerdere gemeenteraadsfractie in Schiedam maken zich op voor een pittig debat over de 1, 2 miljoen euro aan extra subsidie voor het Stedelijk Museum Schiedam. Dit extra geld komt boven op de jaarlijkse subsidie van 2, 2 miljoen euro. Het stadsbestuur heeft zich in een woensdag te behandelen raadsvoorstel al nadrukkelijk uitgesproken vóór deze subsidieverhoging, om het noodlijdende museum ‘weer gezond te maken’.
Stedelijk Museum Schiedam
Met de extra subsidie wil het museum onder andere het eerder verstrekte noodkrediet van 450.00 euro alsnog terugbetalen aan de gemeente, maar het kan toch nooit de bedoeling van subsidiegeld zijn dat je je schulden ermee aflost, merkt Leefbaar Schiedam op. Tenminste acht partijen in de gemeenteraad zijn dan ook niet van plan hier zonder meer aan toe te geven.

Voor de partij Gemeente Belangen Schiedam (GBS) duidt een extra subsidie van 1, 2 miljoen euro – verspreid over 5 jaar- op mismanagement. Welke garantie krijgen wij dat de extra subsidie op een later datum niet weer ontoereikend zal blijken, vraagt GBS aan het college.

D66, de Fractie Janssen en het AOV lijken serieus rekening te houden met een mogelijk faillissement van het museum, gelet op hun vragen rond het ontslag van de museummedewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *