Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SERREBRAND SCHIEDAM NOG MYSTERIE

SCHIEDAM- Er is geen direct aanwijsbare oorzaak voor de uitslaande brand achter de woningen aan Gerardus Blankenheymstraat in Schiedam-West. In de nacht van zaterdag op zondag raakte drie garageboxen en een bovengelegen serre in de straat zwaar beschadigd door de brand.

De glazenoverkapping boven de garageboxen aan de Pieter van Gentstraat zijn op de eerste plaats gebouwd als geluidswal. Door de uitslaande brand is één volledig in de as gelegd terwijl omliggende bouwsels zwaar zijn beschadigd.
De glazen overkapping boven de garageboxen aan de Pieter van Gentstraat zijn op de eerste plaats gebouwd als geluidswal. Door de uitslaande brand is één volledig in de as gelegd terwijl omliggende bouwsels zwaar zijn beschadigd.

De huurster van de woning met de meest gehavende garagebox klinkt verre van opgelucht wanneer zij vertelt dat de brandweer bij aankomst afgelopen weekend zag dat de deur van haar box deels open stond. Toch zijn na onderzoek geen sporen van brandstichting aangetroffen. In het verleden zou haar garagebox al eens zijn bezocht door inbrekers die toen de deur wisten te forceren. Toch lijkt kortsluiting als oorzaak van de brand haar evenmin logisch. In de box stond weliswaar een magnetron, maar deze was niet aangesloten op het lichtnet.

Een schade expert die woensdagochtend persoonlijk de rave in ogenschouw kwam nemen wil niets loslaten over de exacte omvang van de schade. De eigenaren van de getroffen objecten zijn allemaal verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *