Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SERIEUS PLAN: WONINGEN IN V&D PAND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In het voormalige V&D pand te Vlaardingen komen appartementen. De plannen daarvoor worden momenteel in een verkennende fase besproken door de gemeente en de pandeigenaar Green Real Estate. Een woordvoerder van de gemeente spreekt over ‘een serieus plan’. Het pand in zijn huidige opzet is onverhuurbaar.

Bij Beter voor Vlaardingen (BvV) werpt fractievoorzitter Ben Trooster de vraag op hoe om te gaan met de parkeerdruk. Trooster: “We hebben al te weinig parkeerplekken. Hoe gaan we dat regelen? Ik neem aan op de onderste verdiepingen dan? Dat de mensen daar hun auto’s kunnen parkeren?”

De gemeente denkt eerder aan het sluiten van een deal met een van de drie parkeergarages: Liesveld (398 plaatsen), Hoogstraat (423 plaatsen) en Stadhuis (148 plaatsen).

Het plan voor woningen in het V&D pand is niet nieuw. In november 2018 dook dit al op als tweede optie voor de herontwikkeling van het oude warenhuis. Eigenaar Green Real Estate was toen nog in gesprek met geïnteresseerde partijen uit de detailhandel en de branche sport & ontspanning voor een nieuwe invulling. Een combinatie van deze twee werd op termijn als meest kansrijke mogelijkheid gezien voor het lege gebouw.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

13 reacties op “SERIEUS PLAN: WONINGEN IN V&D PAND VLAARDINGEN

 1. De appartementen kunnen waarschijnlijk opgekocht worden door uitzendbureaus voor Oostblokkers. Uiteraard komen ook asielzoekers voor deze appartementen in aanmerking, als de appartementen niet te klein zijn en uiteraard voldoen aan de hoogste levensstandaard wat betreft wonen.

 2. Dat pand is mischien wel een optie. Echter is de locatie totaal ongeschikt. Er is daar totaal geen trafic. En heel veel leegstand.
  Winkelgebied inperken en veel meer woningen creëren. Het Liesveld wordt helaas niet meer wat het was.

 3. Betaalbare appartementen voor jongeren zou erg fijn zijn. Ikzelf (20) ben ook al sinds mijn 18e opzoek naar iets maar op woonnet rijnmond kom je er echt niet tussen!

 4. PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen liet in het Huis “Veerkracht & DURF te gaan voor Vrede” LICHTPUNTEN voor Vlaardingers zien: bijv.: Veerkracht – Amnesty – AntiPesto – Vluchtelingenwerk – Stg. Schrijfwerk – PAX – Solidaridad – Wereldwinkel – Leger des Heils – Islam – Jongeren voor Bethlehem – Regenboogstad & LEF – Rode Kruis – Yets – VVEH – Food For All – Voedselbank
  Bij elkaar een ander beeld dan in een aantal bovenstaande reacties. PAX Ambassade kreeg van etalages-langslopend-publiek veel positieve reacties.

   1. Nee, PAX kan dat niet – Yolanda kan via …. Wijkcentra .. via Wooncorporaties … via Minters etc. praktisch hulp vragen in háár zoektocht.

 5. Het pand in deze vorm is niet meer te verhuren, echter koop en huurappartementen is een prima alternatief, de vraag zal groot zijn.
  Op de begane grond kleinschalige betaalbare winkel units, voor kleine ondernemers waarin zoveel mogelijk div.branche zijn vertegenwoordigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *