WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SENIOREN SCHIEDAM: GRATIS FIETS IN PLAATS VAN VRIJ REIZEN

SCHIEDAM- Ook de groep 65+ minima in Schiedam zal worden aangezet tot fietsgebruik. De gemeente onderzoekt of ze de Fiets voor iedereen regeling ook open kunnen stellen voor mensen van 65 jaar en ouder. In dat geval moet men een keuze maken: of een gratis fiets of gratis reizen. In de huidige opzet is de Vrij reizen regeling voor de 65+ minima en de Fiets voor iedereen voor minima jonger dan 65 jaar.

Het gemeentebestuur benadrukt dat het in het geval van een gratis fiets niet zal gaan om een fiets met trapondersteuning, maar om een regulier model fiets. Een fiets met trapondersteuning valt buiten de Fiets voor iedereen regeling. Per fiets zou het gaan om aanmerkelijk hogere kosten.

Na 1 april wordt de Vrij reizen 65+ minimaregeling voortgezet. Er is offerte uitgebracht voor verlenging tot en met 31 december 2019. Daarnaast heeft de RET een kostenopgave gemaakt voor de kosten per jaar, gebaseerd op het huidige gebruik. Per jaar wordt aan de RET opdracht gegeven. De totale kosten (inclusief begeleiding aanvragen door Stroomopwaarts) hiervoor bedragen circa 140.000 euro per jaar.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *