Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SECTOR IN ACTIE OM EXTRA VRACHTWAGENCHAUFFEURS TE WERVEN

ROTTERDAM- Voor mensen die vrachtwagenchauffeur willen worden wordt er op 26 oktober een bijeenkomst georganiseerd in de regio Rotterdam. Er is namelijk een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Het project ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ geeft mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie. Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. In de komende jaren heeft de sector behoefte aan de instroom van ruim 7.000 chauffeurs per jaar.

Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten onder begeleiding van Tim/Tom Coronel. Tijdens deze avonden krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je meerijden op de vrachtauto, praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met ons in gesprek gaan of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs. Een mooie kans om misschien een toekomstige werkgever te ontmoeten!

Benieuwd? Op dinsdagavond 26 oktober 2021 zijn wij in de regio. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de bijeenkomst vind je hier: www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ is een campagne van sociale partners in de sector transport en Logistiek, TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. Samen willen we zorgen voor extra vrachtwagenchauffeurs om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen. De uitvoering van de campagne is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidingsfonds voor de sector.

1 reactie op “SECTOR IN ACTIE OM EXTRA VRACHTWAGENCHAUFFEURS TE WERVEN

  1. Mooi idee.
    Helaas eerst de Nederlandse chauffeurs vervangen door goedkope Polen. Nederlandse vrachtwagens naar Polen brengen door Nederlandse chauffeurs. In Polen de vrachtwagens Poolse kentekenplaten geven en een hele goedkope Poolse chauffeur erop zetten. Dit alles met goedkeuring van de regering en bonden. Nu huilie huilie doen, omdat de Polen evenveel salaris willen als Nederlanders. Nu snel het beroep weer aantrekkelijk maken voor de Nederlanders en dezelfde bonden (Fnv en Cnv) lopen voorop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *