Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CHOAS DEELSCOOTERS NU DOOR HEEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op meerdere plekken rondom het Bachplein in Schiedam-Groenoord versperren deelscooters het trottoir of staan op zijn minst hinderlijk geparkeerd. Kort na zonsopgang zijn vanmorgen in een oogopslag al zeker vier scooters te zien van verhuurder Felyx. De een overdwars op het voetpad, een ander op het grasveld. Bij de entree van de flat op het Strausplein is een parkeervak aangelegd, speciaal voor scooters en brommers. Hier is nog plaats voor zeker één scooter, maar de deelscooters staan elders lukraak gestald.

Ook verderop in de buurt staan de groene tweewielers in het wilde weg geparkeerd. Aan de Van Dalsumlaan staat een scooter van Felyx geparkeerd op het grasveld naast het voetpad. Het scooterprobleem komt ook in andere buurten terug. Zo staat op de Rotterdamsedijk in Oost een achtergelaten scooter op de rijbaan van het fietspad naar Rotterdam.

Aanjager van het inzetten van het zogenaamde deelvervoer in Schiedam is wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks). Hij is niet perse ontevreden met het beeld van de vele deelscooters. Volgens de wethouder betekent dit alles dat de scooters ‘heel erg veel gebruikt worden’. Ooijevaar ziet dat als een heel goed teken voor de mobiliteitsopgave die Schiedam heeft.

Sinds maart komen uit meerdere wijken klachten over het parkeren van de deelscooters. Verhuurder Felyx laat bij herhaling weten dat de klagers de kentekens van de gewraakte scooters kunnen doorgeven, zodat het bedrijf de gebruikers kan aanspreken en bij herhaling beboeten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “CHOAS DEELSCOOTERS NU DOOR HEEL SCHIEDAM

  1. Waarom moeten die asociale berijders dit doen, probleem is dat het verhuurbedrijf een slechte naam krijgt.
    In ieder die dit doet moet naderhand nog een strafboete krijgen, kunnen ze geen foto eisen van de plaats als je de scooter stalt als bewijs.

  2. Rotdingen staan bij de brug naar de gorzen
    Stadhouderskade het en der geparkeerd.
    Berijders aanspreken helpt niet.
    Boetes naar o.a. felyx sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *