Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHULDHULPVERLENING SCHIEDAM KAN BETER’

SCHIEDAM- Met de aanpak van schuldhulpverlening in Schiedam kan veel geld worden bespaard door de aanpak over te nemen waarmee de gemeenten Den Haag en Amsterdam nu nog experimenteren. Dat denken GroenLinks, Progressief Schiedam, VVD en de fractie Van Dijk. De fracties hebben daarom aan het college gevraagd of zij deze aanpak willen overnemen in het nieuwe beleid dat op dit moment wordt gemaakt over de aanpak armoede en schuldhulpverlening.

De aanpak is bedacht door Schuldenlab 070. Deze nieuwe methode zorgt ervoor dat gemeenten niet langer vooraf een akkoord hoeven te bereiken over een afbetaling voor de mensen met schulden. In Den Haag waren de afbetalingsregelingen tien keer sneller rond dan voorheen, 32 dagen tegenover ruim 300 dagen. De fracties van Fractie van Dijk, VVD, GroenLinks en Progressief Schiedam zijn erg enthousiast over de aanpak en hebben het college hierover vragen gesteld.

Dertig instanties hebben meegewerkt aan de proef, van het UWV tot aan het CJIB. Dat wordt uitgebreid tot een top 50 waarbij al afspraken gepland staan met Wehkamp en Vodafone. Sun van Dijk (Fractie van Dijk): “Er wordt in deze aanpak vertrouwd dat de gemeente er alles uithaalt wat er in zit en met audits wordt gecontroleerd of de gemeente dat ook daadwerkelijk doet. Deze aanpak heeft de gemeente Den Haag jaarlijks al ruim 84.000 brieven gescheeld. Want per schuldeiser werd voorheen gemiddeld wel 4 brieven heen en weer gestuurd en heeft iemand gemiddeld bij 15 verschillende bedrijven of instanties een schuld uitstaan. Dit is een win-win-winsituatie, omdat het de gemeente veel werk scheelt, de mensen met schulden weten sneller waar ze aan toe zijn en welk traject ze te wachten staat en als laatste krijgen de bedrijven en organisaties sneller geld terug.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *