Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHULDEN DOOR HOGERE ENERGIEREKENINGEN VLAARDINGERS

VLAARDINGEN- In Vlaardingen loopt 24,5% van de inwoners (17.625 personen) risico op betalingsachterstanden en schulden. Die cijfers komen naar buiten via het gemeentebestuur door de beantwoording van vragen van de fractie Boers (fB). Bij fB maakt men zich zorgen over de duurdere energierekening. De totale energierekening is na een daling tussen 2014 en 2017 weer gaan stijgen. Tussen 2017 en 2019 is de totale energierekening met 30 % gestegen en de belastingen erop met 40 %.

Het stadsbestuur geeft aan een samenwerkingsovereenkomst te hebben met energieleveranciers met het oog op het vroegtijdig bieden van schuldhulp aan inwoners met betalingsachterstanden. Verder is er in de gemeente Vlaardingen een actieve aanpak: ‘Schulden in de Wijk’. Bewoners kunnen terecht met geldvragen bij de Wijkteams Vlaardingen. Sinds september 2018 is in ieder wijkteam een consulent schuldhulpverlening (van Stroomopwaarts) aangesloten voor vragen, hulp en begeleiding en zijn vrijwilligers van Humanitas (en via Schuldhulpmaatje) beschikbaar om inwoners te helpen.

FB: ‘Nadat het kabinet er eerder over had gejokt (de staatssecretaris op 11 december 2018: “We moeten de mensen niet bang maken”), blijkt nu toch dat de energierekening voor een gemiddeld huishouden dit jaar ruim 330 euro duurder wordt. Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een variabel energietarief en krijgt met deze forse verhoging te maken.’

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *