Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHULDEISER LEGT BESLAG OP PAND CHINA GARDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is beslag gelegd op het nieuwe pand van restaurant China Garden (‘t Platje) aan de Maasboulevard in Vlaardingen. Het Vlaardingse Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Zanten BV heeft nog een aanzienlijk bedrag tegoed van de Chinese horecafamilie Chou. Om welk bedrag het gaat wil de aannemer niet zeggen. Over het hoe en waarom zwijgt ook restauranteigenaar Jun Chou. Hij wil ook niet ingaan op geruchten dat er inmiddels door hem meerdere rekeningen niet zijn betaald van een hele groep aan schuldeisers. Chou: “Ik wil daar op dit moment nog even niet op reageren. Dat zit nog in bespreking.” De schuldeisers zouden onder anderen bestaan uit de aannemer, twee technische installateurs en de keukenleverancier.

Een van de schuldeisers, die niet met naam wil worden genoemd, beweert dat de familie al 2 maanden bezig is met de herfinanciering van het horecabedrijf, maar banken staan niet te trappelen om geld te steken in een restaurant vanwege de onzekere toekomst door de lockdown. Veel horecabedrijven staan op omvallen. Chou zegt niets te weten van meerdere schuldeisers.

Het liefst wil de familie per direct hun gloednieuwe restaurant openen, maar een bordje achter het raam lijkt dat op de eerste plaats te verhinderen. Te lezen valt: ‘Hier oefent Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Zanten BV haar retentierecht uit.’ Het pand is inmiddels al opgeleverd. De bouwkundig aannemer heeft de klus afgerond, maar een grote opening zit er nog niet in.

Volgens Chou hangt de spoedige opening van zijn zaak vooral af van de levering van het meubilair dat nog onderweg is en van de snelheid waarmee de bestrating voor het pand wordt opgeleverd. Chou: “Het straatwerk is ook nog niet klaar, daardoor kunnen we geen gasten ontvangen en zijn we onbereikbaar voor leveranciers. Dat loopt allemaal niet op rollertjes, terwijl dat ruim van tevoren gecommuniceerd was met de gemeente.”

Het legendarische gebouw van China Garden is in januari vorig jaar in zijn geheel gesloopt. Op 14 januari begonnen de slopers aan de klus die aan het eind van de middag was voltooid. De sloop was wel enigszins vertraagd door de vondst van asbest in het pand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “SCHULDEISER LEGT BESLAG OP PAND CHINA GARDEN VLAARDINGEN

 1. Heel triest voor deze hard werkende familie ,die zo’n geweldig goede naam hebben opgebouwd in Vlaardingen.
  Vele Vlaardingers zullen dan ook met hun mee leven in deze moeilijke tijden…
  Strerkte en dat de problemen weer snel opgelost mogen zijn….

 2. Super triest een begrip in Vlaardingen.
  De chinees moet blijven.
  Zo spoedig mogelijk open gaan zodat alles weer afnetaald kan worden.
  Ik kom hier al vanaf mijn 4e levens jaar en ben inmiddels 52. Dus open die toko

 3. Geef deze mensen gewoon een kans . Als dit restaurant open is zit het elke avond vol . En kan het afbetalen snel verholpen zijn .

 4. Ik snap dit niet. Elk Chinees restaurant dat ik ken is uiterst tolerant tegenover leveranciers, hun eigen personeel, en altijd stipt op tijd met betalingen. *kuch* .

 5. Vandaag het restaurant gezien. De straat is nog opgebroken maar ‘t ziet ‘r top uit. In oude stijl maar dan spiksplinternieuw met extra verdieping en veel uitzicht. Het kan toch niet zo zijn dat het niet gaat openen? Afgezien van persoonlijk leed is dat toch hartstikke zonde. Geen idee om hoeveel geld het gaat? Ideetje een Crowdfunding? Zoveel Vlaardingers die weer een hapje willen doen ter plekke en het kan nu ook weer.

 6. Is het een idee voor de gemeente Vlaardingen om een helpende hand toe te steken door een overbruggingskrediet te verstrekken met een lage rente zodat deze familie Jun Chou door deze moeilijke fase heen geholpen wordt. De tijd waarin wij leven was onvoorzien en ongekende vraagstukken moesten overwonnen worden en nu voor de eindstreep zou dit prachtige restaurant met hun buitengewoon vriendelijke eigenaren ter ziele gaan. Dat mag toch niet gebeuren. Duidelijk mag zijn dat dit restaurant gedragen wordt door vele Vlaardingers en omliggende gemeenten. Daarnaast is het toch ook een cultuur historische plaats die weerspiegeld wordt in dit nieuwe gebouw. Gemeente Vlaardingen laat zien waar uw hart zit. Dit mag niet verloren gaan. Naast de fam. J. Chou zou de bevolking uw helpende hand waarderen.
  Mocht er een crowdfunding plaatsvinden dan zal ik zeker steunen.
  Ik wens fam. J. Chou veel wijsheid en volhardendheid toe. Weet dat veel mensen om jullie heen staan die jullie graag zouden willen helpen mocht er de mogelijkheid toe bestaan.
  Sterkte fam. J. Chou.

  Hans Tromer
  Schiedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *