Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHREEUWVERBOD ‘TER BESTRIJDING VIRUS’

SCHIEDAM- Het is verboden om gezamenlijk te zingen of te schreeuwen, zo staat in de nieuwste versie van de noodverordening ter voorkoming van verdere verspreiding van het griepvirus Covid-19. De nieuwe verordening is vandaag gepresenteerd door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
 
Op grond van de verordening is het verboden buiten een woning en daarbij behorend erf gezamenlijk te zingen of te schreeuwen. Dit verbod geldt niet voor zangers, zangkoren en zangroepen. Zij mogen buiten de woning en daarbij behorende erven gezamenlijk zingen, bijvoorbeeld tijdens een kerkdienst of tijdens een concert. Samenzang tijdens religieuze samenkomsten is eveneens toegestaan.

Bij zangkoren en zangroepen moet gedacht worden aan koren en groepen die als zodanig actief zijn. Onder zangkoren en zanggroepen wordt in ieder geval niet verstaan het gezamenlijk zingen in een stadion tijdens een (voetbal)wedstrijd of het gezamenlijk meezingen bij een concert.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHREEUWVERBOD ‘TER BESTRIJDING VIRUS’

  1. Wat een giller, een schreeuwverbod. Gelukkig zijn alle overheidsmaatregelen gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek…

    Niemand verplicht je om naar een stadion te gaan of een ander evenement. Laten die griepzeikerts toch gewoon thuisblijven. Kan de rest juichen als ze dat nodig vinden. Dat achterlijke geouwehoer over die 1,5m, daar is, als je om je heen kijkt, zo ongeveer iedereen wel klaar mee. Ik hou zelf die afstand niet aan, nooit gedaan ook, mensen springen maar opzij met hun diep-debiele op niets gebaseerde 1,5m.

    Als je elke auto zou omkleden met 2 meter schuimrubber, dan zouden er veel minder dodelijke ongevallen plaatsvinden met fietsers en voetgangers. Als je elke sloot en elke gracht in Nederland zou dempen, dan zouden er minder verdrinkingen plaatsvinden. Als je vliegen zou verbieden, dan zouden er nooit meer vliegongevallen plaatsvinden. Geen speld is tussen deze redeneringen te krijgen, dus laten we het onmiddellijk invoeren. Oh ja, wel alles controleren via apps, die gast met die nichtenschoenen zei dat het dan pas echt veilig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *