Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHRAP RECLAMEBELASTING VLAARDINGSE ONDERNEMERS’

VLAARDINGEN- Stop met het heffen van precario- en reclamebelasting aan ondernemers zolang er sprake is van beperkingen vanwege de lockdown. Dat verzoekt de fractie Boers (fB) aan het gemeentebestuur. De fB denkt dat er ooit een einde komt aan de lockdown en dat er dan nog middenstanders bestaan. In dat geval verzoek de fB om de belasting bij de resterende ondernemers niet te heffen in het eerste jaar om ze hiermee een kleine buffer te gunnen voor latere jaren.

FB: ‘Steeds meer gemeentes besluiten horecaondernemers tegemoet te komen door bijvoorbeeld geen precariobelasting te heffen of de toeristenbelasting kwijt te schelden. In Gorinchem hoeven horecaondernemers in 2021 geen precariorechten te betalen voor de vierkante meters terras. Ook Delft gaat over tot deze maatregel. In Oost-Gelre is in 2020 besloten dat ondernemers minder mochten betalen: geen precario over de periodes van lockdown. De gemeente Gouda gaat een stapje verder en schrapt voor zowel 2020 als 2021 de toeristenbelasting én de precarioheffing. Maar ook steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Hoogeveen, Zaanstad, Kerkrade heffen heffen in 2020 en 2021 geen precariobelasting voor terrassen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “‘SCHRAP RECLAMEBELASTING VLAARDINGSE ONDERNEMERS’

 1. Als de gemeentes nu eens die inkomsten die ze mislopen op reclamebelasting en precariorechten factureren aan Groen Links, P.v.d.A en andere partijen die overal folders in de bus gooien en vooral aan Denk die heel het land vol heeft gestouwd met reclameplakkaten dan komen we toch een heel eind zou ik zo denken. Het enige oneerlijke verschil is dan nog dat deze partijen dat geld uit een rijk gevulde subsidiepot trekken terwijl winkeliers ervoor moeten werken.

 2. Verbazingwekkend dat een gemeente een belasting gaat schrappen, hier huist een addertje onder het gras. De W.O.Z. , rioolbelasting, parkeerkosten etcetera zullen hierdoor gaan stijgen.

  Het heeft niet veel met dit onderwerp te maken, maar ben de laatste dagen veelal door het land gereden. Nergens, maar dan ook nergens heb ik zoveel vervuiling in het straatbeeld gezien als in Schiedam door Denk borden. In heel veel steden zelfs 0.0%. Dat is helaas in de randstad een utopie, maar het bestaat nog wel in ons Nederland.

  1. Het zijn niet alleen die borden Martin, Kijk eens in Nieuwland, de grootste Erdog… Ehhh. Denk enclave en aanschouw de zooi op straat.

 3. Hans, ben het volledig met je eens.
  Maar ik vermijd deze plek, ik wil en mag daar niet komen. Ik heb een te-Nederlands uiterlijk.
  Blond haar blauwe ogen, die zijn daar niet welkom.
  Evenals bij de bbq plaatsen in het Beatrix park in de zomer. Dat is helemaal het toppunt van TERING zooi maken en achterlaten. Daar zie je geen stadswachten.

   1. I.d.d. op vakantie gaan om andere culturen te ontmoeten is niet nodig. Mijn kleinkinderen willen zelfs niet meer naar de Efteling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *