Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHOOLSPULLENPAS ONBEKEND IN SCHIEDAM EN VLAARDINGEN

SCHIEDAM- De Schoolspullenpas van Stroomopwaarts is volslagen onbekend bij meerdere verkooppunten van schoolartikelen in Schiedam en Vlaardingen. Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts MVS, durft ook geen uitspraak te doen over betrokken winkeliers. Wel heeft haar organisatie de pas deze week groots aangekondigd. Namens de drie gemeenten biedt Stroomopwaarts kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een schoolspullenpas voor komend schooljaar 2017-2018. Met deze pas kunnen zij bij bepaalde winkels in de regio schoolspullen uitzoeken en afrekenen. Maar welke winkels dat zijn…

Post Scriptum in winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam heeft een eigen kortingsactie lopen via diverse Schiedamse scholen. De schoolspullenpas van Stroomopwaarts is hier niets waard. Bij The Read Shop in de Nieuwe Passage eenzelfde verhaal. Het Schiedams Boekhuis op de Hoogstraat doet ook niet mee. De winkel verkoopt geen schoolspullen. Ook Boekhandel Plantage Pontier op het Veerplein in Vlaardingen weet niets van de Schoolspullenpas. Daar sluiten de Bruna op De Loper en de Van Hogendorplaan bij aan.

In theorie kunnen kinderen van minima met de pas van de Stichting Leergeld een schoolspullenpakket krijgen bestaande uit schriften, pennen, een rekenmachine, een agenda en gymkleding ter waarde van maximaal 75 euro, maar de meeste middenstanders doen dus niet mee.

Directeur Curfs (Stroomopwaarts): “Er zijn afspraken gemaakt met de Stichting Leergeld. Deze stichting heeft alle partijen uitgenodigd om de spullen te verstrekken, maar mochten er Schiedamse bedrijven zijn die daar niet bij zitten, dan zou ik zeggen, meld je! Dan vind ik het interessant, want ik weet wel dat zij (Stichting Leergeld, red.) scherp onderhandeld hebben om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken.”

Alle kinderen in gezinnen die een bijstandsuitkering ontvangen via Stroomopwaarts krijgen de pas voor 18 juli thuisgestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *