Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHOOL BEPAALT WELK SCHIEDAMS KIND ZONDER TAXIVERVOER KAN

SCHIEDAM- De school bepaalt of een kind met een ontwikkelingsproblematiek, zoals autisme, in staat is om zelfstandig te kunnen reizen na het volgen van een training. Dat krijgt de OuderenPartij Schiedam (OPS) te horen van het stadsbestuur, naar aanleiding van vragen over het plan om te bezuinigen op speciaal vervoer en de BSO+. Als het zelfstandig reizen toch niet haalbaar blijkt te zijn, dan is er (weer) aanspraak op een vervoersvoorziening op basis van een beperking.

De school gaat in eerste instantie in overleg met de ouders over de training. De trainingen worden gegeven door MEE Rotterdam Rijmond – traject Mee op Weg (zelfstandig leren reizen). MEE heeft expertise op dat gebied en met de doelgroep. Ook worden hier kwaliteitseisen aan gesteld. In de subsidie van Mee Rotterdam Rijnmond voor cliëntondersteuning 2021, zijn als onderdeel twintig trainingen ‘zelfstandig leren reizen’ opgenomen voor een bedrag van in totaal 24.375,- euro.

Bij de OPS vraagt men zich af of het überhaupt wel verstandig is om juist te gaan bezuinigen over het hoofd van kwetsbare kinderen: ‘Is dat wel verantwoord? Kinderen hebben niet voor niks een indicatie voor taxivervoer.’

1 reactie op “SCHOOL BEPAALT WELK SCHIEDAMS KIND ZONDER TAXIVERVOER KAN

  1. Gemeente heeft het voorbeeld van Den Haag overgenomen. Lekker alles delegeren zodat uiteindelijk als er wat het kind overkomt de school verantwoordelijk is en hun buiten schot blijven.
    Smeerlappen zijn het, gatver wat macht en (geen) geld met mensen doen. Mag hopen en eigenlijk ook weer niet dat hun kinderen of kleinkinderen autistisch en ADHD en Asperger hebben moet je kijken hoe hard ze rennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *