Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHOLEN MAASSLUIS EXTRA BEVEILIGD TIJDENS JAARWISSELING

MAASSLUIS- In Maassluis worden scholen extra beveiligd tijdens de komende jaarwisseling. Een viertal schoolgebouwen wordt door een beveiligingsbedrijf permanent bewaakt. Daarnaast rijdt een surveillanceauto van dit bedrijf langs alle schoolgebouwen. De beveiligers kunnen direct contact opnemen met het dienstdoende team van de politie.

Naast de eigen twee mobiele camera’s van de gemeente zullen deze jaarwisseling ook weer twee extra mobiele camera’s worden ingehuurd. De gemeente zet deze camera’s in van 21 december tot en met 4 januari in het Beethovenpark (Cruyffcourt), bij de Dennendalscholen, bij het Startpunt en bij de lchtusschool. Vorige jaren zou de camera bij het Beethovenplantsoen aldaar hebben geleid tot merkbaar minder overlast.

De gemeente meldt dat tijdens de jaarwisseling 2019-2020 er minder schade is aangericht. Zowel in de buitenruimte, bij de onderwijsgebouwen en bij de woningcorporatie Maasdelta zijn minder vernielingen aangericht. Dit wordt toegeschreven aan de extra bewaking. Die trend zet de gemeente graag door.

Wat niet doorgaat zijn de lessen over veilig en verantwoord vuurwerkgebruik, gegeven door de brandweer, voor de groepen 8 van de basisscholen. Die lessen gaan dit jaar niet door, omdat het afsteken van vuurwerk verboden is. De gemeente wil wel met de leerlingen van scholen in gesprek gaan over de achtergronden van het vuurwerkverbod.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHOLEN MAASSLUIS EXTRA BEVEILIGD TIJDENS JAARWISSELING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *