WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIP ZEEKADETTEN VLAARDINGEN TERUG

De  Assam II, het schip van de zeekadetten Vlaardingen, in het water aan de Westhavenplaats. In oktober is dit weer het vertrouwde beeld.
De Assam II, het schip van de zeekadetten Vlaardingen, in het water aan de Westhavenplaats. In oktober is dit weer het vertrouwde beeld.
VLAARDINGEN- Opluchting bij het zeekadettenkorps in Vlaardingen. Medio oktober kan de Assam II, het schip van de zeekadetten terug naar Vlaardingen. Eerder werd nog gerekend op ‘ergens in december’.

‘De Giessenbrug in de A20 bij Rotterdam gaat in de tweede helft van oktober weer in bedrijf. De hinder voor de scheepvaart is dan voorbij’, meldt Rijkswaterstaat.

Het schip van de Vlaardingse zeekadetten ligt sinds begin mei noodgedwongen in Delft. Vanaf 5 mei stond het Hemelvaartskamp op het programma in de prinsenstad. Een dag eerder ging de Giessenburg kapot. Tijdens een brugdraai ging het brugdek te snel naar beneden. Dit incident is veroorzaakt door een mechanische storing in het bewegingswerk. Rijkswaterstaat heeft maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat dit niet meer kan gebeuren. Als gevolg van het incident is schade ontstaan aan de tandwielen van het bewegingswerk. Ook zijn scheuren in een betonnen bordes in de brugkelder geconstateerd. De schade is ernstig, maar volledig herstelbaar. De stremming voor schepen hoger dan 5,40 m blijft tijdens de werkzaamheden van kracht. Daardoor ligt de Assam II nu al maanden vast.

De terugkomst van de zeekadetten naar Vlaardingen zal niet onopgemerkt blijven, zo verzekert Edgar Aaldijk, namens het korps. Bij de zeekadetten was de ergernis de afgelopen maanden groot. De communicatie met Rijkswaterstaat verloopt zeer moeizaam. “Ze weten dat we er liggen, maar we worden totaal niet geïnformeerd”.

Zie ook: Grote reünie zeekadetkorps Vlaardingen.

GROTE REÜNIE ZEEKADETKORPS VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *