Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIMMEL EN VOCHT IN MASTEN STATIONSPLEIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De vijf masten op het Stationsplein in Schiedam-Oost zijn vorige week weggehaald, omdat ze op de overgang van metaal naar hout ernstig verzwakt waren. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten: ‘De masten waren aangetast door vocht/schimmel.’

Vorige week donderdag zijn de 10 jaar oude hardhouten masten van elk 16 meter hoog neergehaald en in stukken gezaagd. Volgens een aantal omwonenden terecht vanwege de onveilige situatie, maar anderen spreken van kapitaalsvernietiging. De woordvoerder van de gemeente legt uit: ‘De hardhouten masten hebben een metalen onderstuk. Ze zijn kortgeleden onderzocht. ‘ Daarbij werd schimmel vastgesteld. ‘Uit veiligheidsoverwegingen zijn de masten daarom zo spoedig mogelijk daarna verwijderd.’

Op de overgang van metaal naar hout zijn de masten ernstig verzwakt door vocht/schimmel. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de masten weggehaald.
Op dit moment zijn alleen de hoge masten weggehaald. Er staan nu tijdelijke vervangende masten. De lage masten (4 meter) staan er nog wel, maar ook die worden op termijn verwijderd.

Uiteindelijk worden de masten vervangen door nieuwe, definitieve exemplaren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIMMEL EN VOCHT IN MASTEN STATIONSPLEIN SCHIEDAM

  1. Blij dat de gemeente accuraat heeft opgetreden, beter problemen voor zijn dan achteraf een hoop leed. Dat gezegd vraag me eigen wel af wat voor nut hadden deze palen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *