Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHILDERWORKSHOP VLAARDINGEN VOLGENS BOB ROSS METHODE

VLAARDINGEN- Nelie Meininger geeft in de Bibliotheek Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100 op donderdagavond 5 november om 19.30 uur een workshop ‘landschap in olieverf’.

Over de Bob Ross schildertechniek

Door het aanbrengen van verschillende lagen verf dik over dun (nat in nat) is het niet nodig om te wachten tot een laag verf droog is; de cursist kan gelijk verder met het schilderij. Aan het eind van de workshop is het schilderij klaar om mee naar huis te nemen.

Bob Ross (29 oktober 1942 – 4 juli 1995) was een bekende Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting.

Over Nelie Meininger

Nelie vertelt: “Op vrij jonge leeftijd ben ik naar Canada vertrokken en heb daar 20 jaar gewoond. Ik ben actief in de kunstwereld van Toronto bezig geweest, deels met mijn toenmalige man, een bekend beeldend kunstenaar. Na veel reizen ben ik uiteindelijk toch weer in Nederland terug gekomen. In 2004 heb ik mijn certificaten in de Bob Ross schildertechniek behaald. In het begin had ik wat moeite met deze “kunstvorm” maar nu maar nu ben ik er dol op. Iedereen gaat naar huis met een prachtig schilderij, de meeste mensen kunnen ook niet geloven dat ze het zelf gemaakt hebben, dus iedereen is Happy, en we hebben allemaal een heerlijke dag gehad.”

Toegang

€ 15, voor bibliotheekleden/vrijwilligers met vrijwilligerspas;
€ 18,00 voor niet leden

Aanmelding:

Via www.debibliotheekdeplataan.nl/
telefonisch: 085-0436741
of bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *