Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIETDEMONSTRATIE MET MITRAILLEUR HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Atlantikwall-museum in Hoek van Holland organiseert komend weekeinde een schietdemonstratie met een mitrailleur. De schietdemonstratie hoort bij de populaire rondleiding Nordmole 1943; Terug in de tijd naar 1943; de luchtdoelbatterij en haar bemanning. Het is de eerste keer dat er met een zwaar mitrailleur wordt geschoten tijden een demo van het museum.

De Flak-Batterie Nordmole was in de oorlog regelmatig actief. Met diverse stukken luchtafweergeschut werd geschoten op geallieerde vliegtuigen die over de Festung Hoek van Holland vlogen.Ervaar met deze rondleiding hoe de Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bunkers leefden.

Bezoek de Flak-Batterie waar aan de hand van re-enacment het dagelijks leven wordt uitgebeeld. Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven bij de volgende objecten:

Atlantikwall-Museum, bunkertype 611, met daarin een Pak 40 7,5 cm antitankkanon, het 8,8 cm Flak luchtafweerkanon, Flak 10,5 cm geschutbeddingen en bunkertype 625b. Deze bunker is authentiek ingericht zoals tijdensde Tweede Wereldoorlog.

Diverse Duitse militairen beelden het dagelijks leven uit en geven schietdemonstraties met verschillende originele wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Er worden schiet demonstratie gegeven met de MauserK98. Het standaard geweer van het Duitse leger. Een groot kaliber wapen, met een grote nauwkeurigheid. Ten tweede de Luger P08,een befaamd 9mm pistool dat bekend stond als wapen voor officieren. Het derde wapen is de Walther P38; de opvolger van de Luger. Voor de eerste keer wordt er een schietdemonstratie gegeven met een Tsjechische ZB-26 mitrailleur. Dit wapen werd onder licentie ook in Engeland gemaakt als BREN mitrailleur. Voor de demonstratie wordt de originele Tsjechische variant, die de Duisters gebruikte, gedemonstreerd.

De ‘Nordmole 1943’-rondleiding met schietdemonstratie wordt maar vier keer dit jaar gegeven met beperkt aantal deelnemers. Meer informatie op de site www.atlantikwall-museum.nl

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *