Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE WIETKWEKERIJ MET CO2 TOEVOEGING

SCHIEDAM- De politie in Schiedam-West heeft een nieuwe trend ontdekt bij illegale wietplantages: toevoeging van extra co2. Een kwekerij met een dergelijke constructie is vanmorgen ontmanteld in een woning op de Vlaardingerdijk. Deze was met co2 toevoeging verantwoordelijk voor een extra gevaarzetting, laat de politie weten.

Leveranciers van apparatuur voor wietplantages adviseren al langer om CO2 toe te voegen aan de clandestiene praktijken. Hierdoor kunnen de kwekers maximaal gebruik maken van lichtenergie en zo hun oogst met 20 % verhogen. Als extraatje kunnen wietplanten hierdoor beter tegen hogere temperaturen (tot 30 gaden). Hoewel de CO2 verrijking niet direct gevaarlijke concentraties aan CO2 in de lucht zou opleveren, wordt wel gewaarschuwd om te voorkomt dat men de lucht direct inademt.

De ontmanteling van wietkwekerijen is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *