Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE WETENSCHAPSJOURNALIST VERKLAART WARMTERECORD

SCHIEDAM- Het warmterecord dat vanmiddag is gevestigd is het gevolg van een schonere lucht. Dat stelt de in Schiedam geboren wetenschapsjournalist Simon Rozendaal. Het hitterecord van vandaag wordt volgens Rozendaal voor een deel veroorzaakt doordat er geen luchtvervuiling meer is in Nederland. Het gaat daarbij om de vervuiling die het zonlicht tegenhoudt. Rozendaal: ‘Van dit deel van de opwarming staat in elk geval vast dat het man-made is: wij hebben de vervuiling aangepakt. Hoera.’ Met een stijgende temperatuur tot gevolg.

In Hoek van Holland is vanmiddag om 16.50 uur een temperatuur gemeten van 39,9°. In de badplaats werd het vorig jaar op 27 juli 37,9°.

Ook landelijk zou vandaag een record zijn gebroken. Het oude nationaal record stamt uit 1947, toen werd op 27 juni in Maastricht 38,4° gemeten. De zomer van 1947 geldt nog altijd wel als de warmste zomer van de afgelopen 300 jaar. Gevolgd door de extreem warme zomers van 2003, 2006 , 1976 , 1983 en 1995.

De eerste helft van juli 2019 was het overigens kouder dan normaal. Er werd zelfs vorst aan de grond vastgesteld in het oosten van Nederland.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAMSE WETENSCHAPSJOURNALIST VERKLAART WARMTERECORD

  1. Weer typerende reactie van de klimaatdrammers. Als het een paar dagen wat kouder is dan normaal schermen ze met de reactie dat dit niet representatief is voor het klimaat. Maar owee,nu is het een paar dagen wat warmer dan normaal en wordt er rondgezwaaid met de hokeystick. Permanente klimaat verandering bewezen, extremer weer bewezen, menselijke invloed bewezen etc, etc. De verwarring over de temperatuursmeting vandaag laat zien dat die metingen niet erg betrouwbaar zijn en het onmogelijk lijkt dat ze uberhaubt in staat zijn om een globale opwarming te meten.

  2. Dus hoe schoner het wordt hoe warmer het is, toch nog iets positiefs aan die klimaatverandering politiek.

    Straks krijgen we weer kolenkachels om de boel af te koelen en is dat de nieuwe trend voor de milieu activisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *