WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE VVD-WETHOUDER VERKOOPT AAN PANDJESBAZEN

SCHIEDAM- De Schiedamse VVD-wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen) heeft drie van zijn panden in Schiedam-West verkocht aan twee pandjesbazen uit Rotterdam. Het gaat om twee woningen aan de Rembrandtlaan en een in de Filips van Bourgondiestraat.

In het laatste pand heeft de wethouder tot dit jaar zelf gewoond. Hij kocht de woning in 2016 voor 60.000 euro en zette het eerder dit jaar te koop voor 125.000 euro. De vastgoedbeleggers Gongyao Zheng en Shasha Cong uit Rotterdam kochten de wethouderswoningen afgelopen september voor 145.000 euro. Zheng en Cong zijn eigenaren van 29 panden in vooral Rotterdam-Kralingen.

De verkoop aan de pandjesbazen is niet verboden, maar rijmt niet met wat de wethouder zelf predikt. Volgens de definitie van de wethouder is een huisjesmelker een professionele belegger (met meer dan 5 panden) die bij de aankoop meer biedt dan de vraagprijs. Voor het overbieden heeft de huisjesmelker bovendien geen financiering nodig. Precies zoals het is gegaan bij de verkoop van de panden door Minhas. De kans is bovendien groot dat alle drie de voormalige panden van Minhas voor aanzienlijke bedragen verhuurd gaan worden. Hierdoor is in alle drie de gevallen een Schiedamse starter uitgesloten voor de aankoop van een eerste woning.

Vooralsnog wordt op het stadskantoor niet gereageerd op vragen naar de situatie rond de verkoop van de panden door de wethouder (‘Hoe integer vindt de heer Minhas zelf dat hij is op het dossier aanpak huisjesmelkers?). Een reactie van Minhas blijft daarmee uit.

Op 6 november is aan de woordvoerder van de gemeente al de vraag voorgelegd of de wethouder nog altijd handelt in vastgoed. Ook daarop geen antwoord. De vraag is gesteld naar aanleiding van de situatie in de Daltonstraat in Schiedam-Oost.  Aangenomen kan worden dat door de verkoop van een rij kluspanden in de Daltonstraat alle huizen in die straat in waarde stijgen. Waaronder ook het bezit van de wethouder. Minhas had tot voor kort twee woningen in de Daltonstraat; één pand met een boven- en een benedenwoning. Een van de twee woningen heeft hij recent verkocht.

Officieel wordt het beleid van de gemeente vastgesteld door de gemeenteraad en het college, niet door individuele wethouders. Ook is er de regel, dat bestuurders zich onthouden van stemming, als zij een persoonlijke betrokkenheid hebben bij een onderwerp. In hoeverre de transacties van Minhas bekend zijn binnen het college is gissen. De woordvoerder van de gemeente zwijgt ook daarover.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 gedachten over “SCHIEDAMSE VVD-WETHOUDER VERKOOPT AAN PANDJESBAZEN

  1. Och al eerder gezegd, zie eerdere commentaren door mij geschreven.
    De enclave Schiedam wordt geleid door een aantal personen die hun eigen wetten en regels maken, en bestaande wetten en regels naar hun hand zetten.
    Ook normen en waarden zijn voor hun variabel.
    Hoogstwaarschijnlijk zijn de normen en waarden in deze anclave verbonden aan rangen en standen.
    Het verbaast mij niet, maar verwonder mij wel dat hij er waarschijnlijk mee wegkomt.

    1. Het verbaast me helemaal niks kijk naar deze man zijn gezicht en voorkomen. Iedereen die een beetje logisch na kan denken wist bij voorbaat al dat deze wethouder geen zuivere koffie is. En dat er van alle commentaren worden onthouden zegt genoeg.
      IK ZEG MINHAS OPBOKKEN, AFTREDEN. Je kan de stad niet vertegenwoordigen met leugens

  2. Intervieuw vdh Minas uit 2018.

    Het ‘grote geld’ kan Minhas voorlopig gestolen worden. ,,Dan had ik wel een andere keuze gemaakt, want van de politiek word je niet rijk. Maar het geeft mij wel ontzettend veel energie. Ik krijg nu, met een portefeuille waarin bouwen de rode draad vormt, dé uitgelezen kans om aan de hele stad te werken. Daar zullen veel mensen jaloers op zijn.”

    Hij kwam er dus snel achter dat je van de politiek niet rijk wordt. Volgens een circulaire van binnenlandse zaken verdient een wethouder van een stad tussen de 70.000 en 100.000 inwoners maximaal 8100 euro per maand. Dat voor een 32 jarige. Begrijp dat het voor zo een leeftijd moeilijk is om daarvan rond te komen. Je zal maar meerdere huizen bezitten in deze tijden. Natuurlijk moet je deze dan verkopen voor een minimale prijs met een minimale winst. In het geval dat hij niet herkozen wordt en zijn huis uit moet, moet hij noodzakelijkerwijs en hoogstwaarschijnlijk een kamer huren in 1 van zijn vele voormalige woningen.
    Vind persoonlijk wel dat hij het voor zichzelf goed doet. En kijkend op LinkedIn is het geen domme jongen. Maar al bij al vind ik het niet integer en zeker niet passend bij een wethouder. Maar het is wel passend binnen de Schiedamse enclave.

  3. En elders in de stad worden huisjesmelkers aangepakt omdat ze hun huizen volstampen met arbeidsmigranten die voor heel veel overlast zorgen. Dit is niet uit te leggen, wegwezen, of wethouder of vastgoed boer beiden gaat niet.

  4. Er gaan geruchten dat de wethouder op de VVD-lijst voor de tweede kamer komt. Om daar te komen moet je aantoonbare verdenkingen hebben. Anders kun je niet vroegtijdig weer vertrekken met behoud van wachtgeld. Of vroegtijdig je zetel opgeven voor een burgemeestersbaan elders.

    1. Hele enge vent..infiltreren in de politiek en ondertussen als huisjesmelker werken.
      Een grote groep is al geïnfiltreerd in de politiek, politie etc. Uiteindelijk komt de waaarheid boven tafel en komt de corruptie boven tafel!
      Witwassen in hun cultuur is heel normaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *