Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE VOORSTELLING WERELDHAVENDAGEN

Wat doe je als je een viool vindt in een afvalcontainer? Voor een echte violist is dat een doodzonde: alsof je een kind bij het vuilnis zet.  Achter elke oude viool schuilt een verhaal. Twee sopranen van wereldformaat vertellen zeven ontroerende verhalen van de afgedankte violen. Zij zingen prachtig belcanto en ze spelen viool. Het publiek maakt een tocht langs De Viool Monologen in verschillende ruimtes van Rivierpodium Fighter.
Wat doe je als je een viool vindt in een afvalcontainer? Voor een echte violist is dat een doodzonde: alsof je een kind bij het vuilnis zet. Achter elke oude viool schuilt een verhaal. Twee sopranen van wereldformaat vertellen zeven ontroerende verhalen van de afgedankte violen. Zij zingen prachtig belcanto en ze spelen viool. Het publiek maakt een tocht langs De Viool Monologen in verschillende ruimtes van Rivierpodium Fighter.

SCHIEDAM- Het Schiedamse opera- en muziektheater Intorno komt met een speciale voorstelling tijdens de de Wereldhavendagen in Rotterdam.  Zij brengen aan boord van de zeesleper Fighte, liggend in de Schiehaven, De Viool Monologen.  En tijdens de Wereldhavendagen, met als thema ‘De Droomhaven’, gaat de opera in première.

Annelies Prins, bekend Schiedams zangtalent en zangdocent, vond een viool in een afvalcontainer. Alsof je een kind bij het vuilnis zet. Ze plaatste een oproep in de krant en had binnen een week veertig violen. Elk instrument met een eigen verhaal: De Viool Monologen. Annelies Prins en Waldin Roes zingen en vertellen met een klein ensemble de ontroerende verhalen van de afgedankte violen op Rivierpodium Fighter.

Meer weten? Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *