Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE SENIOREN WEGGESTUURD BIJ BINGO

SCHIEDAM- Een groep van zo’n dertig ouderen in Schiedam-Gorzen is vanmiddag de toegang ontzegd voor de maandelijkse bingo – met lunch – in het gebouw van de Bewonersvereniging Schiedam-Zuid (BVSZ). Ook de vrijwilligers van de Stichting J & S mogen het pand in de leliestraat niet in, omdat de grote zaal voor de bingo dit maal wordt gebruikt voor een vergadering van het WOT.

De ontsteltenis is groot. “Ze hebben een dubbele boeking gedaan”, vermoedt Mieke Wigmans (J & S). “En de vergadering gaat voor op de senioren. Een vergadering van acht personen! Ja, ik ben heel verbitterd”, zegt Wigmans. “Als ze nou even meedenken met de bewoners van de wijk, dan kan die kleine vergadering in de ruimte van DOCK, maar de vrijwilligers werden gewoon weggestuurd. Eigenlijk werd er nog geeneens contact opgenomen met de Stichting J & S.”

Een groep van elf zwaar teleurgestelde ouderen is opgevangen bij bakker Van Kooren (Kasteel van Zuydt). Daar is alsnog een kleine bingo gespeeld om een doos bitterkoekjes. Wigmans: “De senioren zijn toch nog met een blij gevoel naar huis gegaan, maar de anderen zitten thuis achter de geraniums, want die hadden een leuk uitje verwacht.”

Over het wegsturen van de ouderen is het laatste woord nog niet gesproken. Voor de maanden december en januari is de grote zaal eveneens gereserveerd voor de maandelijkse bingo met lunch. De Stichting J & S rekent erop dat die gelegenheden wel door kunnen gaan.

Bij de BVSZ is niemand bereikbaar voor een reactie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAMSE SENIOREN WEGGESTUURD BIJ BINGO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *