Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE SENIOREN BLIJVEN WELKOM IN OUD-MATHENESSE

SCHIEDAM- De ouderen uit Schiedam kunnen vanaf april toch terecht voor seniorenactiviteiten in Oud-Mathenesse, op drie nieuwe locaties. Even leek het doek per 31 maart te vallen voor het succesvolle eetcafé en de kegelclub in de Puntstraat, wegens sluiting van buurthuis De Put, maar coördinator Bastiaan van Hees heeft goed nieuws: alle activiteiten worden voortgezet op drie vervangende locaties.

Momenteel worden de Wijkwinkel in de Bulgaarsestraat en het oude onderkomen van het voormalige Centrum het verre Westen in de Poolsestraat gerenoveerd. Van Hees: “Wij hebben deze week weer overleg, omdat er gerenoveerd wordt kan het zijn dat het uitgesteld wordt, maar uiteindelijk blijft alles gewoon doorgaan. Ook de maaltijden die we aan het doen zijn en de activiteiten gaan ook gewoon allemaal mee.”

Het ouderenwerk bij buurthuis De Put, net over de grens in Rotterdam, blijkt populair onder oud inwoners van Schiedam-Oost. Zij gaven aan niet te weten waar ze na 31 maart nog terecht kunnen. Volgens Van Hees is dat in de afgelopen periode al gecommuniceerd.

Alleen voor de drumband Oud-Mathenesse is de toekomst nog onzeker. Leefbaar Rotterdam heeft vorige week schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur van Rotterdam. De partij pleit voor een vervangende oefenruimte. Met het sluiten van het pand in de Puntstraat verliezen zij hun vertrouwde oefenruimte. Van Hees in de Puntstraat: “Wat er met dit pand gaat gebeuren weet ik niet. Het is particulier eigendom.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *