Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE SCOUTS ZOEKEN WERELDWIJD CONTACT

SCHIEDAM- De Scouting Taizégroep in Schiedam-Kethel is tot en met komende zondag in de ban van de 64e keer de JOTA-JOTI (Jamboree on the Air-Jamboree-jamboree on the Internet). Een wereldwijd evenement waar scouts van over de hele wereld via zenders en het Internet contact met elkaar proberen te zoeken. Zo zal er op de 2-meter FM-band met Nederlandse- en op de Korte-Golf met buitenlandse groepen op misschien wel duizenden kilometers afstand contact gelegd worden. De scoutinggroep Taizé doet dit jaar voor de 42e keer mee aan dit evenement.

Was het andere jaren voor de Taizé-groep een lang weekend van bijna 48 uur van vrijdagavond tot en met zondagmiddag en een clubhuis vol scouts en bezoekers, dit jaar zal er door de lockdown-maatregelen alleen op vrijdagavond en de zaterdag per speltak aan het evenement worden meegedaan.

Het landelijke thema in Nederland is ‘de welp volgt de oude wolf’ vanwege het feit dat de welpen dit jaar in Nederland 100 jaar bestaan. Een thema om de huidige generatie ‘facetime en tiktok scouts’ met een postenspel kennis te laten maken met vroegere communicatiemiddelen zoals rooksignalen, 2 blikken met een touwtje er tussen, semafoorvlaggen en morse seinen. Op www.taizegroep.nl zullen de gemaakte radioverbindingen te zien zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *