WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE POLITIEK WORDT BIJGEPRAAT OVER TOEKOMST TRAMNET

SCHIEDAM- Het voortbestaan van tram 21 in Schiedam is hét onderwerp waarover Schiedamse volksvertegenwoordigers volgende week worden bijgepraat, tijdens een presentatie door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag over het Plan toekomstvast Tramnet.

Op 6 februari 2023 hebben de MRDH en de RET het ‘concept Plan Toekomstvast Tramnet 2030 Regio Rotterdam’ met een bijbehorend verzoek om advies aan de gemeentebesturen aangeboden van Rotterdam, Barendrecht, Vlaardingen en Schiedam . De betrokken tramgemeenten en adviesorganen worden nu uitgenodigd om uiterlijk 19 april advies uit te brengen op het conceptplan. Het Schiedamse stadsbestuur bereidt een advies voor met daarin aandacht voor alle raakvlak met het tramnet. Hierin worden ook zoveel mogelijk de reacties vanuit de stad en de gemeenteraad verwerkt.

In juli neemt de MRDH dan de definitieve beslissing over het tramnetwerk in onder andere Schiedam.  Lijn 21 en lijn 24 worden samengevoegd tot één lijn over de huidige route van lijn 24 (De Esch – Vlaardingen Holy). Hierdoor neemt de frequentie in Holy toe. De trambediening tussen het Bachplein en de Woudhoek vervalt. Daarvoor in de plaats krijgt de Woudhoek een verbeterde snelle busverbinding met station Schiedam Centrum waarvan ook de Kerkbuurt zou profiteren.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

1 reactie op “SCHIEDAMSE POLITIEK WORDT BIJGEPRAAT OVER TOEKOMST TRAMNET

  1. Die tram gaat verdwijnen. Dat weten ze in de toren ook wel. Dus wat heeft het allemaal nog voor zin. Beetje interessant zitten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *