RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE OUD-ZORGEVERZEKERAAR LEVERT MUNITIE TEGEN OMROEP ON

SCHIEDAM- Chris Oomen (75), de oud-directeur van de Schiedamse zorgverzekeraar DSW, is een van de financiers achter de campagne om omroep Ongehoord Nederland (ON) van de buis te halen. Volgens omroep ON voert Oomen een bijna heilige missie tegen ‘desinformatie’ via het mede door hem ondersteunde Nieuwscheckers, dat 218.700 euro heeft ontvangen van het Familie Oomen fonds van huidige persbureau ANP-eigenaar Chris Oomen. NPO ombudsman  Margo Smit put voor haar rapporten tegen omroep ON veelvuldig uit het werk van  Nieuwscheckers.

Oomen (geschat vermogen 900 miljoen euro) laat in de Volkskrant weten wat hij onder ‘nepnieuws’ verstaat (nieuws dat zijn werkelijkheid ontkent).

Oomen vindt dat Donald Trump – de laatste democratisch gekozen president van de USA – onvoldoende is aangepakt door de media. De oud zorgverzekeraar meent ook te moeten waarschuwen voor Thierry Baudet. Oomen in de Volkskrant: ‘Ik vind de vrijheid die men zich in onze democratie permitteert, soms veel te ver gaan. Vrijheid van meningsuiting mag een groot goed heten, het is in zekere zin ook gevaarlijk, het brengt instabiliteit in een samenleving.’

Per 1 juni 2019 stopte Oomen, na 32 jaar, als bestuursvoorzitter van DSW. Oomen stond in 2006 aan het roer toen ook het voormalige Schiedamse ziekenfonds werd vervangen door de basisverzekering Curatieve Zorg, uitgevoerd door particuliere zorgverzekeraars. Op dat moment werd het Schiedamse ziekenfonds omgevormd tot de landelijk werkende zorgverzekeraar DSW.

43 reacties op “SCHIEDAMSE OUD-ZORGEVERZEKERAAR LEVERT MUNITIE TEGEN OMROEP ON

 1. Als dit citaat klopt dan pleit Oomen dus voor censuur. Dat lijkt mij stukken gevaarlijker dan vrijheid van meningsuiting.

     1. Zo kan je alles afdoen.
      Niet willen weten is een levenshouding die uiteindelijk de ondergang betekent.

    1. Als je het zo stelt, doe jij dan niet precies hetzelfde? Informatie draait om feiten, onderzoeken en bronnen. Ten alle tijden rationeel en realistisch blijven. Als men dit niet meer doet, DAN begint de ondergang. Onschuldige mensen die het slachtoffer worden van onterechte beschuldigingen, mensen die geïntimideerd en bedreigd worden. Zelfs geweld zou volgens sommigen geoorloofd zijn. Je ziet dit nu al, vooral op die beerput die social media heet.

 2. De schrijver van het artikel lijkt te hebben gemist dat Joe Biden ook een democratisch gekozen president is. Of mis ik iets?

 3. ON is toch geen degelijk journalistiek programma. Het is een toneelstukje waarbij bepaalde soort mensen te gast zijn die alleen maar knikken. Ze crëert een eenzijdig beeld van actuele onderwerpen die goed liggen bij de achterban van bijv. FvD, Haga, etc. Ik hoop dat het zo snel mogelijk van de buis word gehaald. Het is trouwens ook niet alsof het veel kijkers trekt.

  1. Zoals jij het stelt, zijn ze dus exact hetzelfde als de rest. Maar ze schijnen ondertussen wel meer kijkers te scoren dan het NOS journaal.

   1. Niet liegen Mariella. Het NOS journaal van 7 februari om 12:00 trok gemiddeld 145.000 kijkers en ON trok 129.000 kijkers. Het journaal trok om 13:00 gemiddeld 195.000 kijkers. BRON: SKO (stichting kijkcijferonderzoek).

    1. Ongehoord Nederland scoort ten opzichte van het NOS journaal op een zelfde soort manier als jaren terug Boer Zoekt Vrouw versus de schofferingshow van Paul de Leeuw. Boer Zoekt Vrouw bereikte op de zondagavond met gemak de 3 miljoen kijkers. Zodra De Leeuw met zijn grofheden en beledigingenshow begon zapte binnen enkele minuten 2 miljoen mensen weg!

     Wanneer op dinsdag en donderdag het NOS journaal van 12 uur is geweest neemt het aantal kijker telkens met enkel honderdduizenden mensen toe. Wanneer het NOS journaal van 13 uur begint zijn er al snel weer een paar honderdduizend kijkers vertrokken. Tot zover de feiten.

     1. Prachtige vergelijking Bep, maar ik zie dat niet terug in de kijkcijfers, dus neem ik het aan voor fictie.

     2. Kom maar met bewijs. Ik zie een heel verhaal, maar geen bewijs/bronnen. Let wel, social media is geen bron.

 4. Het is inderdaad een waardeloos programma, de andere opinieprogramma’s trouwens ook, zo links als de pest. Al die praatprogramma’s waar mensen om een tafel zitten die alles beter weten mogen van mij van de buis.

 5. Het is echt bizar dat zo’n populair programma geen primetime slot krijgt. Maar we weten allemaal wel waarom

  Die linkse NPO zal er alles aan doen om ze kapot te maken

  1. Volgens SKO heeft de laatste uitzending (7 feb.) maar gemiddeld 129.000 kijkers opgeleverd, dat is maar iets meer dan het gemiddelde van elke herhaling van het NOS ochtend/middag journaal. De reden waarom het geen primetime slot krijgt is vanwege diverse overtredingen van de journalistieke code. Dit gaat totaal niet om links of rechts. Dit gaat om fatsoen en je aan de regels houden, regels die er al tientallen jaren zijn.

     1. Kom eens met bewijzen? Ik zie alleen maar kreten. O ja, en je bewijzen komen niet van sociale media want die zijn allemaal nep, toch ?

 6. Kenny heeft niks gezegd over de inhoud van het NOS journaal, misschien vindt hij het ook wel stom. Het ging hem om de kijkcijfers, feiten zijn feiten, die zijn toch voor iedereen belangrijk

 7. Punt is dat de oude media al jaren hun kijkers/lezers massaal verliezen, omdat steeds meer mensen hen niet meer geloofwaardig of betrouwbaar vinden. En er is niks wat ze kunnen doen om hun publiek te vergroten, of hun geloofwaardigheid te verbeteren. Tenzij ze eens objectief en neutraal gaan berichten, maar dat kunnen we wel vergeten. En dat gepensioneerde geldschieter Oomen met gestrekt been het mediaoffensief ingaat, en direct over Trump begint is veelbetekenend. Want Biden was al bijna 50 jaar lang (!!) beroepspoliticus voor hij president werd. Trump daarentegen had geen politieke ervaring toen de Amerikanen hem kozen. Hetzelfde geldt voor NOS/NPO dat zich ook zo bedreigd lijkt te voelen door nieuwkomer ON. Toch is niet de nieuwkomer het gevaar, maar de NOS als spreekbuis van de gevestigde orde. En Trump en Karskens brengen de baantjescarrousel in gevaar. Simpel. En verder is het heel voorspelbaar. Want met pleitbezorgers als de bejaarde geldschieter Oomen en de gesubsidieerde massamediaplatforms is een ding zeker: de focus blijft op de gevaarlijke FvD en ON. WANT DAN HOEVEN WE HET NIET TE HEBBEN OVER DE AMERIKAANSE TERREURAANSLAG OP NORDSTREAM2 olv DE BIDEN ADMIN dmv DE CIA!!!! Nietwaar? Hallo?? Een Amerikaanse terreuraanslag op de EU energie voorziening, om Putin de schuld te geven en WOIII te ontketenen. De Derde Wereld Oorlog! Reacties van Rutte, Wijbenga: ‘Slava Ukraini,’ NOS: ‘Seymour Hersh, who dat??,’ Oomen: ‘Trump bad.’ Smerige oorloghitsers. Geen wonder dat men zo bang is voor de oorlogsjournalist Arnold Karskens. De enige ECHTE nazi jager van het stel.

   1. Dat zijn de cijfers van het 8 uur journaal. Die lagen vroeger ook stukken hogen dan vandaag de dag. Laat ON maar eens een programma maken na het 8 uur Journaal.

    1. Weet je hoe dat komt? Internet; mensen kijken minder tv en kijken nieuws op internet. Vooral jongeren kijken weinig tv. Concurrentie; Vroeger had je minder zenders, minder programma’s. Nu heb je meer actualiteits programma’s en meer entertainment waar mensen liever naar kijken.

  1. Zo dat is nogal wat, hebben de VS Nordstream 2 opgeblazen? Ik ben al lang op zoek naar wat daar gebeurd is. Kun je me een bron geven?

   1. Leon Olsthoorn, Jij wil een schuur bouwen en 2 mensen zeggen dat het niet gaat gebeuren plotseling staat de gebouwde schuur in de brand, wie zou dat gedaan hebben?

   1. Dat artikel van Seymour Hersh was wel de meest overtuigende verklaring die ik heb gelezen hoor, bedankt! Natuurlijk houd ik een slag om de arm, ik geloof geen enkele media voor 100%, maar dit klinkt wel plausibel. Wat je eerder zei over WO III willen veroorzaken laat ik dan even buiten beschouwing 😉

 8. En weet je wat heel erg opvalt aan deze hele discussie???? Woorden als “fascisme” en “racisme” worden niet een keer genoemd (ja door mij nu) wat een heerlijke verademing ?Het onderstreept vooral dat steeds meer mensen, ongeacht de identiteit, het nieuws van de NOS gewoon echt niet meer vertrouwen. En de schijnwerper hoeft echt niet op de reacties, maar moet op de grote namen in het artikel. Want het gaat uiteindelijk om politieke beinvloeding. Door investeerders van buitenaf. Die in ruil voor donaties hun persoonlijke mening mogen geven op de grootste door de belastingbetalers gefinancierde mediaplatforms van NL. En dan aankondigen gekozen politici te gaan bestrijden. En kersverse publieksomroepjes te willen verbieden. En daarom wantrouwen steeds meer mensen het NOS nieuws. De geloofwaardigheid is weg. Geen enkele commenter hier heeft een broer die het ANP heeft gekocht!* En we staan gvd op het punt van oorlog!! Ik geloof dat dit nog niet zo goed doordringt bij iedereen? Wat ga je doen als ze komen, voor jou, je kinderen, je kleinkinderen? Dat is helaas geen theoretische vraag meer ?

  * niet gefactchecked door Nieuwscheckers

  1. Dat vind ik dus echt jammer en komt vaak voor, dan zit ik zo’n comment te lezen en denk ik ohja, die heeft een punt! En dat gaatie verder en verder haalt alles erbij, helemaal radicaliseren en dan denk ik nee pff laat maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.