RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE NATUURFILM IN HUISJE ORANJEBRUG

SCHIEDAM- In het brugwachtershuisje van de Oranjebrug is nu de onderwaterwereld te zien van de Schiedamse havens. ‘In een video van 5 minuten ziet u allerlei vissen, andere waterdieren en waterplanten voorbij komen’, aldus het Hoogheemraadschap Delfland, de aanjager van het tijdelijke project.

Voor een tijdelijke invulling van drie brugwachtershuisjes in Schiedam werden afgelopen mei initiatiefnemers gezocht. Als experiment riep de gemeente lokale kunstenaars, culturele ondernemers en bewoners op om op zoek te gaan naar mooie, creatieve ideeën voor de brugwachtershuisjes bij de Ooievaars-, de Hoofd- en de Oranjebrug.

Voor reparatie van de Oranjebrug en het vervangen van het bewegingswerk en brugdek heeft de gemeente 3 miljoen euro beschikbaar.

De Oranjebrug overspant de Nieuwe Haven in Schiedam. De brug dateert uit 1938 en is gebouwd in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid. Samen met de Oranjestraat en de Gerrit Verboonstraat vormt het een belangrijke doorgangsweg in het centrum van Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *