WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE MINIMA STEEDS LATER RECHT OP VRIJ REIZEN

SCHIEDAM- Vanaf volgend jaar zal in Schiedam het vrij reizen voor ouderen meestijgen met de AOW-leeftijd. Dat staat in het Ambitiedocument van het gemeentebestuur. Het betreft het aanpassen van het vrij reizen voor AOW­gerechtigden met een laag inkomen (110% bijstandsnorm). ‘We actualiseren de huidige 65+-regeling en sluiten deze aan op de geldende AOW-leeftijd’, laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Over het Schiedamse openbaar vervoer (OV) in het algemeen schrijft het college dat deze onder grote druk staat en daarmee ook de bereikbaarheid van Schiedam. ‘In deze bestuursperiode zijn veel beslissingen nodig om de bereikbaarheid van Schiedam en de toegankelijkheid voor Schiedammers te kunnen waarborgen. Duurzame verbetering van het OV, ook in de avonden en weekenden, staat daarbij centraal. Via beheerprojecten en de opwaardering van station Schiedam Centrum verbeteren we ook de toegankelijkheid van onze OV-haltes’, aldus het college.

De 23 gemeenten van de MRDH hebben in 2019 al een aantal onderzoeken gestart naar verschillende tariefsoorten en de effecten daarvan voor de reiziger. De vraag was of en hoe maatregelen als dalkorting, plustarief, één km-tarief, minima arrangement en gezinstarief kunnen bijdragen aan kwalitatief goed en toegankelijk 0V in de metropoolregio. Hierin heeft Schiedam ook gepleit voor het koppelen van de vrij reizen mogelijkheid voor ouderen aan de AOW leeftijd.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

Eén gedachte over “SCHIEDAMSE MINIMA STEEDS LATER RECHT OP VRIJ REIZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *