Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE MINIMA GRATIS NAAR HET STRAND

hoekse lijn 2SCHIEDAM- Mensen met een laag inkomen in Schiedam kunnen vanaf april het hele jaar kosteloos naar het strand. Dat bevestigt een woordvoerder van de RET. Een bericht over gratis OV voor ouderen in Hoek van Holland op deze site riep reacties en vragen op over vergelijkbaar vervoer voor andere senioren langs de Hoekse Lijn.

Vanaf april komt de NS-spoorlijn van en naar Hoek van Holland in handen van het Rotterdamse OV bedrijf. Ook de gemeente Schiedam heeft met de nieuwe eigenaar een regeling getroffen. Door deze regeling kunnen mensen met een laag inkomen eveneens kosteloos gebruik maken van al het OV van de RET.

Een vergelijkbare regeling bestaat ook voor Rotterdamse en Barendrechtse AOW-gerechtigden, 65-plussers uit Capelle aan den IJssel en binnenkort ook voor ouderen (65+) en minima uit Ridderkerk. Ook zij kunnen vanaf 1 april 2017 zonder betalen instappen op alle RET-lijnen, dus ook naar Hoek van Holland.

Inwoners van Vlaardingen en Maassluis zullen onder alle omstandigheden zelf moeten betalen voor hun vervoer naar het strand.

1 reactie op “SCHIEDAMSE MINIMA GRATIS NAAR HET STRAND

  1. Ik vind dit heel fijn voor al die mensen die hier gebruik van kunnen gaan maken maar waarom doet Spijkenisse hier niet aan mee om alle 65 jarige gratis te laten rijden met het ov. Zelfs in een veel armer land als Hongarije kunnen alle 65 jarige
    (ook buitenlanders) gratis rijden in alle ov.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *