Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE LAAT VOORTVLUCHTIGE OPPAKKEN

SCHIEDAM- Een 30-jarige inwoonster van Schiedam heeft donderdagochtend een voortvluchtige man helpen inrekenen. De vrouw was in de trein van Rotterdam naar Breda mishandeld door de man. De geweldpleger, zo bleek later, was weggelopen uit een penitentiaire inrichting.

De politie kreeg die ochtend een melding van een mishandeling die plaats had gevonden in de trein die om 10.21 uur vanuit Rotterdam richting Breda was vertrokken. Toezichthouders van de NS hadden inmiddels ook een man aangehouden die daarvan werd verdacht. De aangeefster, de vrouw uit Schiedam, verklaarde dat er rond 10.40 uur in de coupé een Engelssprekende vrouw naast haar was komen zitten. Die vrouw zei haar dat een man ‘haar had aangeraakt’. Op datzelfde moment kwam die man op het tweetal af en meteen kreeg de aangeefster een harde klap in haar gezicht. De Engelssprekende vrouw liep hierop weg. Op het station Breda volgde de aangeefster haar belager en vroeg zij om hulp van medewerkers van de NS. Die hielden de verdachte aan en droegen hem over aan de politie. Die ontdekte dat de verdachte, een 37-jarige inwoner van Amsterdam, uit een Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein was weggelopen. De man moest daar nog zeven maanden zitten en had een zogenaamde ISD maatregel opgelegd gekregen. Deze Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders is bedoeld voor meerderjarige daders die vaak met de politie in aanraking komen. 

De politie is nog op zoek naar de Engelssprekende vrouw. Bent of kent u deze persoon, neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *