Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE KINDEREN MET LEERACHTERSTAND NIET NAAR MOSKEE

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam doet helemaal niets met de suggestie van raadslid Anneke Post om basisschoolkinderen met een leerachterstand extra te onderwijzen in taal en rekenen bij de moskee in Nieuwland. Zelfs het opzetten van een meer neutrale Zomerschool wordt lauw ontvangen door burgemeester en wethouders.

‘De schoolbesturen hebben de afgelopen periode aangegeven dat men geen initiatieven wil nemen voor het starten van een Zomerschool ten behoeve van extra taal — en rekenondenvijs’, laat het stadsbestuur weten aan Post. ‘Wij hebben op dit moment geen signalen ontvangen dat men daar nu anders over denkt.’

Post kwam vorige maand met het idee om alle Schiedamse basisschoolkinderen met een leerachterstand op bijles te sturen in de moskee aan de Dr. Schaepmansingel. Bij een rondleiding door de moskee was Post onder de indruk van het educatief centrum (Islam Merkezi): een aanbouw met leslokalen. Post liet zich vertellen dat hier in het weekend voornamelijk les wordt gegeven in taal en rekenen.

De moskee aan de Schaepmansingel is onderdeel van de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) en aangesloten bij de ultra-conservatieve islamitische stichting Milli Görüs.

Foto (archief): start aanbouw leslokalen moskee aan de Schaepmansingel, 14 juni 2016

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAMSE KINDEREN MET LEERACHTERSTAND NIET NAAR MOSKEE

  1. Anneke Post geloofd ook nog in Sinterklaas volgens mij. Goed idee van de Gemeenteraad om dit af te ketsen. Laat de ouders zelf ook maar eens iets doen wat taal en rekenen betreft. Moeten alle ouders toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *