WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE HONDEN BESCHERMD TEGEN LEVENSGEVAARLIJKE KRUIPER

SCHIEDAM- Het verwijderen van grasaren of -kruipers bij de hondenuitlaatzones is voor de gemeente Schiedam een serieuze zaak. Daarom wordt bij de plaatsen voor de viervoeters extra gemaaid. Afgelopen week kwamen vragen binnen vanuit de gemeenteraad over de kosten van 20.000 euro voor het maaibeleid bij de hondenuitlaatzones.

Honden hebben behoefte aan kort gemaaid gras om zo bijvoorbeeld te voorkomen dat het gras aren vormt die bij honden voor problemen kunnen zorgen. Losloopgebieden worden dan ook intensiever gemaaid en dat brengt extra kosten met zich mee.

Grasaren of -kruipers veroorzaken geregeld dodelijk slachtoffers onder huisdieren. Door hun scherpe punten in combinatie met kleine weerhaakjes kunnen de aren via de huid in het lichaam van een hond of kat terechtkomen. Ze kruipen door de huid en kunnen voor nare beschadigingen en zeer pijnlijke infecties zorgen.

Als een dier een grasaar in zijn oor heeft gekregen, kan hij met zijn kop gaan schudden of met zijn oren gaan flapperen. Een grasaar in de neus kan niezen veroorzaken. Loopt een dier mank? Dan kan het zijn dat er een kruiper via de voet het lichaam is binnengedrongen.

Grasaren zijn de zaden van gras. De stekelige delen van de aren kunnen afbreken en in de vacht blijven hangen als een hond of kat er langs of doorheen loopt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *