WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE HERINNERINGEN AAN ANNIE M.G. SCHMIDT

SCHIEDAM- De bibliotheek Schiedam vestigt graag aandacht op de Annie M.G. Schmidtdag, vandaag 20 mei, want tijdens haar opleiding tot bibliothecaris in het schooljaar 1932-1934 liep Schmidt als jonge vrouw stage bij de Bibliotheek Schiedam. Destijds gevestigd in het pand aan de Lange Haven 131. Zij woonde in bij de familie Van der Burg op nummer 111.

Annie M.G. is een van de weinige schrijvers van wie alle naoorlogse generaties wel een boek hebben gelezen, een liedje kennen, een toneelstuk, televisieserie of film hebben gezien. Elke Nederlander kent Minoes, Pluk, Jip en Janneke, Dikkertje Dap en zuster Clivia. Maar wie is Annie M.G. Schmidt?

Schrijfster van het Boekenweekgeschenk van dit jaar, Annejet van der Zijl, heeft een biografie geschreven over deze markante vrouw, misschien wel de populairste Nederlandse schrijfster aller tijden. Maar wie kent haar nu eigenlijk echt? Van der Zijl reconstrueerde op basis van een schat aan materiaal de lotgevallen van de schrijfster: haar hardnekkige zoektocht naar liefde, de onstuimige opgang tot ’s lands ‘schaduwkoningin’ en het roerige en soms inktzwarte persoonlijke leven achter de roem. Anna is het inspirerende verhaal van een vrouw die in haar jeugd eigenlijk niets mee had, maar er dankzij haar humor en moed toch in slaagde om alles uit haar leven te halen. De bibliotheek beveelt het aan als ‘Absoluut een leestip’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *