WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE FIETSTUNNEL VAN HALF MILJOEN KAN WACHTEN

SCHIEDAM- De gloednieuwe fietstunnel bij Spieringshoek in Schiedam is het hele weekend afgesloten gebleven. Dit ondanks de aankondiging op het bord ter hoogte van het Vlietland Ziekenhuis. Daarop wordt vermeld: ‘Fietspad afgesloten van 20 maart 7h tot en met 28 april 15h’. In de praktijk verspert een hek met ketting en slot de toegang. Achter het hek ligt de weg nog open met links en recht bergen zand. Dit alles tot teleurstelling van menig wielrenner op deze zonnige zondag.

De fietstunnel onder het spoor van de Hoekse Lijn heeft 500.000 euro gekost en maakt onderdeel uit van de Poldervaart fietsroute. De route verbindt Rotterdam en de Beneluxtunnel met de stad Schiedam en het natuurgebied Midden Delfland. Bovendien verbindt de fietsroute knooppunten van het regionale fietsroutenetwerk met elkaar.

De Poldervaart fietsroute werd in augustus 2014 aangelegd en zeven maanden later feestelijk en sportief in gebruik genomen met een hardloopwedstrijd. Voorafgaand aan de hardloopwedstrijd stelden vijf wethouders de verlichting in werking door op de fiets het parcours af te leggen.

Wanneer de route nu echt gebruiksklaar is blijft vooralsnog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *