Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE DAKLOZENOPVANG GROENOORDHAL NOOIT GEBRUIKT

SCHIEDAM- De tijdelijke daklozenopvang in Sporthal Groenoord in Schiedam is gesloten.
Vanwege de lockdown en de verplichting om 1,5 meter afstand te houden konden er per bestaande opvanglocatie minder mensen worden opgevangen. Daarom heeft Vlaardingen als centrumgemeente voor maatschappelijke opvang extra locaties in sporthal Westwijk in Vlaardingen en Sporthal Groenoord in Schiedam geopend voor de opvang van dak- en thuisloze mensen. Zowel ’s nachts als overdag.

Met de aangekondigde versoepeling per 1 juni is de noodopvang in de Groenoordhal per 2 juni afgebouwd en afgesloten. Dit houdt in dat EU-arbeidsmigranten en illegale vreemdelingen landelijk geen toegang meer hebben tot een opvang. Deze mensen worden begeleid naar andere voorzieningen.

De 1,5 meter norm blijft in stand voor mensen die verblijven in een bestaande voorziening. Daarom blijft de noodopvang in sporthal Westwijk in Vlaardingen vooralsnog open tot 1 september.

De daklozenopvang in De Groenoordhal is uiteindelijk nog geen dag in gebruik geweest. De hal heeft alleen gefunctioneerd als stand-by voor als de opvang in Vlaardingen vol zou zijn.

Nadat de sporthal op 4 mei werd ingezet voor de opvang werd bekend dat er 24 uur per dag beveiliging aanwezig is. Gedurende een aantal uren per dag zouden ook zorgmedewerkers aanwezig zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *