Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE BRENGT PRENTBOEK UIT

SCHIEDAM- Nancy Heinsman had een langgekoesterde droom die uit kwam. Na jaren lang de droom te hebben om een eigen prentenboek te maken kwam na 14 jaar uiteindelijk het ‘lampje’ boven haar hoofd. ‘PLING!’ Dat was het moment om alles eens op papier te gaan zetten.

Het idee ontstond nadat ze zichzelf compleet en trots voelde met haar drie kinderen.
‘Je voelt je compleet en trots en daardoor ontstond het idee voor een kinderboek?’
-Ja dat klopt helemaal!-
Door het leeftijdsverschil tussen haar drie kinderen en doordat ze zelf dus ook bij elke geboorte in een nieuwe levensfase zat leerde ze in al die moederjaren veel bij. Na al die jaren weet ze dat elke kind een andere aanpak nodig heeft, maar dat je het opvoeden altijd vanuit je hart moet blijven doen. Elk kind groeit en bloeit door liefde, aandacht maar vooral ook door op avontuur te gaan in de grote nieuwe wereld.
Alle drie mijn kinderen heb ik aan de hand mee genomen om te gaan ontdekken wat er allemaal voor moois te beleven valt.

Ik heb ze leren vertrouwen in zichzelf, maar ook dat ik ze altijd zal beschermen. Dat ze ook wel eens mogen vallen, want door te vallen leer je ook weer op te staan. Dat ze elke dag op avontuur moeten gaan en te zien, te doen en te ervaren dat je elke dag weer iets nieuws kunt leren. Al deze mooie momenten zijn nu voor altijd mooie herinneringen. Ik hoop nog veel van deze mooie herinneringen te mogen maken met mijn drie lieve schatten! Het uiteindelijk doel is om hun handje los te laten zodat ze vol ervaringen en zelfvertrouwen de ‘grote mensen wereld’ in kunnen.

Doordat er zo’n ‘groot’ leeftijdsverschil zit tussen mijn drie kinderen (14 jaar, 8 jaar en 2 jaar – tussen alle kinderen zit 6 jaar) kon elke keer de grote broer de nieuwe dingen aan zijn broertje leren. Samen met je grote broer op avontuur gaan om grote ‘broer dingen’ te ondernemen is natuurlijk erg stoer! Grote en kleine broer groeiden daardoor erg in hun zelfvertrouwen. Ook gaat dit nu zo op deze manier met hun kleine zus. Ik kan met trots zeggen dat ik drie lieve, behulpzame, sociale kinderen heb met veel zelfvertrouwen. Ze leren elke dag van elkaar, dit is ontzettend mooi om te zien en dat is voor mij dan weer een ontzettend mooie herinnering.
Mochten ze later groot zijn, dan kan ik ze met een gerust hart los laten. Dan zal ik denken; ‘Ze hebben al zoveel gedaan, zoveel ervaringen opgedaan. Alle nieuwe dingen die ze tegen zullen komen in hun verdere leven zullen ze ook met veel plezier aanpakken en zeker het beste ervan maken.’
Dus ja, doordat ik me een complete en trotse moeder voel is dit kinderboek ontstaan.

Vroeger als kind voelde ik me ook altijd veilig bij mijn ouders. Ik heb een hele fijne en liefdevolle opvoeding gehad. Mijn ouders namen me elke zondag ergens mee naartoe om weer nieuwe dingen te ontdekken en mooie herinneringen te maken. Elke vakantie trokken we eropuit en leerde ik op mijn 6e al skiën. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor en trots op! Samen met mijn vriend willen wij voor onze drie kinderen dat zij zoveel mogelijk mooie herinneringen maken, want die blijven voor altijd. Ze vormen je als persoon en laten je groeien. We willen ze zoveel mogelijk dingen laten ontdekken en gaan graag met ze op avontuur. Skiën, mountainbiken, bergbeklimmen, reizen, varen, maar ook wandelen door de natuur en klimmen in bomen. Dat zijn de dingen die wij graag met onze kinderen doen. Ik ben trots op hun vader dat hij ze elke keer weer met veel liefde meeneemt op avontuur. Hij stimuleert de kinderen om altijd weer iets nieuws te ontdekken. -Gewoon doen, dan pas weet je of je het kan en of je het leuk vind! Altijd in jezelf blijven geloven.- Het maakt de kinderen tot wie ze op de dag van vandaag zijn. Sterk!
Mijn vriend heeft mij ook ontzettend geholpen in het groeien en ontdekken waar mijn kracht ligt. Alles wat hij graag wil doen, doet hij, ook al heeft hij het nog nooit gedaan.
‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Dat is papa zijn motto. (Pippi Langkous) Ik heb daar ontzettend veel van geleerd en ook daardoor heb ik de stap gezet om mijn eigen kinderboek te gaan schrijven, uit te gaan geven in eigen beheer en een eigen Uitgeverij te starten. Naast dat ik boeken wil gaan aanbieden via mijn Uitgeverij wil ik graag mensen ondersteunen in hun proces van het uitbrengen van een eigen kinderboek.

Tijdens het schrijfproces was ik aan het nadenken over de illustraties. Ik wilde het heel graag zelf proberen, maar na een aantal pogingen om wat ik in mijn hoofd had op papier te zetten, werd dit helaas niet zoals ik het me voor ogen had. Ik had nog wat te leren wat betreft dit punt.
Ik ging opzoek naar iemand die tekeningen maakte waar ik een warm gevoel kreeg. De tekeningen moesten natuurlijk wel bij het plaatsje in mijn hoofd passen. Zo kwam ik op een dag op Niekes haar website terecht. Na wat mailcontact stuurde Nieke mij op een dag zo’n ontzettende fijne en lieve mail, dat ik alleen al door haar woorden dacht; dit gaat een hele fijne samenwerking worden!
Daarna ging Nieke enthousiast aan het werk.
Toen ik haar eerste opzetje ontving was ik opslag verliefd! Vanaf dat moment wist ik dat Nieke mijn verhaal tot leven ging brengen. Ik ben haar ontzettend dankbaar, mede door haar is mijn droom uitgekomen! Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen leren kennen.

‘Sofie en haar helden’ is een prentenboek dat gaat over ontdekken, geborgenheid, vertrouwen, liefde, avontuur & familie!
De tekst is in een rijmverhaal geschreven, de illustraties zijn prachtig en kleurrijk gemaakt. Hierdoor hoop ik dat ik bij alle kinderen en volwassenen een glimlach op het gezicht kan toveren. Met ‘Sofie en haar helden’ wil ik de kinderen bijbrengen dat door op avontuur te gaan, je nieuwe dingen leert, je ontdekt wat er allemaal te doen is, je ontdekt wat je allemaal kan, dat je vooral niet bang moet zijn voor iets nieuws en dat je dan elke dag weer een beetje leert. Naast dat je er veel van leert zul je veel mooie herinneringen maken. Ik ben ervan overtuigd dat herinneringen de mooiste dingen zijn die je kunt sparen.

‘Voor welke leeftijd is dit prentenboek?’
Ik stop boeken niet graag in ‘hokjes’. Een boek kan leuk en leerzaam zijn voor elke leeftijd. Ik ben 40 jaar en ben dol op prentenboeken. Samen met mijn kinderen kan ik weg dromen in deze verhalen. Maar mocht je dit boek in een hokje willen stoppen dan is dit prentenboek geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Als laatste wil ik nog iets kwijt aan mama’s die bijvoorbeeld net als ik een langgekoesterde droom hebben. Ga ervoor! Want wat Pippi Langkous ooit zei… ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’
Ga ervoor en maak je droom waar!
Wil je iets? Of komt er iets nieuws op je pad? Doen!
Door het te doen zul je veel plezier beleven en zul je mooie nieuwe herinneringen maken.

-Sofie en haar helden is het eerste deel uit de prentenboekreeks van ‘Wat ziet Sofie?’.-

‘Sofie en haar helden’ is te koop bij Postscriptum Schiedam in Hof van Spaland of via www.watzietsofie.nl
Instagram: @watzietsofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *