WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE ‘BEWONERSVERTEGENWOORDIGER’ BEREKENT MEER MELDINGEN VLIEGTUIGOVERLAST

SCHIEDAM- Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en de DCMR reageren niet op de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV). Het vliegveld en de milieudienst zijn om een reactie gevraagd, maar het blijft stil.

Volgens de BTV werkt het vliegveld met een rekentruc: Overlastmeldingen 2021-2022 van RTHA zouden door de DCMR met 13.000 naar beneden zijn bijgesteld. De BTV baseert de beschuldiging op berekeningen van de zelfbenoemde Schiedamse bewonersvertegenwoordiger John Witjes. Witjes berekende dat er geen sprake is van bijna 100.000 meldingen, maar van 113.000.

In een persbericht meldt de BTV: ‘De DCMR gebruikt een nieuwe berekeningsmethode die door het vliegveld eind 2021 werd gevraagd. Tot 2021 werd gerekend met maximaal 2 meldingen per gebeurtenis per postcode/huisnummer. Sinds 2021 is dat teruggebracht naar 1. Daarmee werd rekenkundig de overlast met 15% naar beneden bijgesteld. Het lijkt nu alsof er minder overlast en slaapverstoringen worden ondervonden door de omgeving dan in werkelijkheid. Bedenk dat een verzorgingshuis met 30 kamers, of een studentenhuis met 8 bewoners nog maar voor 1 geldt. Dat betekent veel voor de uitslagen, zo blijkt nu overduidelijk.’

Volgens de BTV is het aantal meldingen al explosief gestegen: ‘En de vooruitzichten voor 2023 zijn nog alarmerender. Het aantal meldingen zal richting de 200.000 gaan. Als de berekeningsmethode van 2019 wordt gehanteerd zal het uitkomen op 230.000 meldingen. Dat is ruim 50 keer meer dan in 2010!’
 

5 reacties op “SCHIEDAMSE ‘BEWONERSVERTEGENWOORDIGER’ BEREKENT MEER MELDINGEN VLIEGTUIGOVERLAST

 1. Zelfbenoemde ‘bewonersvertegenwoordiger’?
  Het staat de redactie uiteraard vrij om als een persbericht van de BTV geciteerd wordt ook mijn naam daarin te gebruiken. Maar de toevoeging ‘zelfbenoemd’ en het tussen aanhalingstekens zetten van ‘bewonersvertegenwoordiger’ wekt de suggestie dat ik maar wat zit te hobbyen in de Commissie Regionaal Overleg.
  Even de feiten: ik ben in 2014 en 2018 op voordracht van het Schiedamse gemeentebestuur door de voorzitter van de CRO benoemd als (eerste) bewonersvertegenwoordiger. In 2022 ben ik voor twee jaar tot plaatsvervangend vertegenwoordiger benoemd, omdat twee termijnen als eerste vertegenwoordiger het maximum zijn. In 2024 stop ik ermee en de gemeente gaat op zoek naar een nieuwe plaatsvervanger.
  Dat kan ook iemand zijn die nu deze reactie leest en zich hopelijk niet laat afschrikken door de suggestieve kwalificaties vanuit de redactie.

 2. 50 X meer klachten ? Maar de meeste klachten komen van een klein select groepje dat honderden keren per jaar de DCMR belt….

  1. Precies. Goede zaak dus dat het vliegveld en de DCMR niet reageren. Als de pers dit minuscule groepje zeikstralen nou ook eens zou negeren.

 3. Zelfbenoemde ‘bewonersvertegenwoordiger’?
  Het staat de redactie uiteraard vrij om als een persbericht van de BTV geciteerd wordt, daarin mijn naam te noemen. De toevoeging van ‘zelfbenoemde’ en het tussen aanhalingstekens plaatsen van ‘bewonersvertegenwoordiger’ wekken de indruk dat ik maar wat zit te hobbyen in de Commissie Regionaal Overleg. De feiten liggen iets anders.
  In 2014 en 2018 ben ik op voordracht van het Schiedamse gemeentebestuur door de voorzitter van de CRO benoemd als (eerste) bewonersvertegenwoordiger. In 2022 werd ik omdat ik de maximale termijn van 8 jaar had bereikt voor twee jaar benoemd als plaatsvervangend vertegenwoordiger. Volgend jaar stop ik ermee. De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe plaatsvervanger.
  En dat kan ook een lezer van deze nieuwssite zijn, als deze zich niet laat afschrikken door de kwalificaties die de redactie meent te moeten meegeven.

 4. Toen je er kwam wonen wist je dat in de aanvliegroute kwam te wonen, en dan na een paar jaar lekker gaan zeiken, HOE GELOOFWAARDIG!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *