Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE AFVALVERWERKER ONTDEKT NIEUW MILIEUPROBLEEM

SCHIEDAM- Irado signaleert een nieuw milieuprobleem: de weggesmeten mondkap (het nieuwe normaal). De afvalverwerker adviseert de mondkap na gebruik altijd in een prullenbak of bij het restafval te gooien, het liefst met losgetrokken of losgeknipte touwtjes. Dieren kunnen hier namelijk in verstrikt raken.

Al maanden is in Schiedam een heel spoor te zien van afgeworpen kappen. Van de chirurgische exemplaren tot de duurdere types van textiel met opdruk (‘Stay Safe’); ze liggen overal in de stad verspreid; in plantsoenen, op de trottoirs en langs fietspaden. Onder de dragers leeft de overtuiging dat het materiaal hen bescherming biedt tegen ‘het virus’ (Covid-19). Het niet vrijwillig dragen van een masker wordt door hen gekwalificeerd als asociaal en egoïstisch, omdat het de vermeende dodelijke epidemie in stand zou houden. Op de sociale media schreeuwen ze het uit om iedereen het dragen – tot in uw eigen huis – verplicht op te laten leggen door de overheid.

Het dragen van een halve gezichtsbedekking is in zwang bij mensen die doodsbang zijn gemaakt voor ‘het virus’. Volgens het RIVM is er ‘geen eenduidig wetenschappelijk bewijs dat het werkt’. Het gebruik van een mondkap kan wel het risico op het oplopen van een virus vergroten. Een virus kan in het materiaal ophopen (in plaats van te vervliegen in de lucht) en veroorzaakt een infectie als de drager ervan dit inademt.

Vanuit het kabinet Rutte III is al meermaals aangegeven dat de mondkap weliswaar geen enkel medische doel dient, maar vooral bedoeld is voor gedragsbeïnvloeding van de eigen bevolking: een test in gehoorzaamheid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *