Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE AANDELEN ENECO 42 MILJOEN EURO WAARD

SCHIEDAM- De verkoop van de aandelen Eneco kan Schiedam een bedrag opleveren van ongeveer 42 miljoen euro (1,03% van de verkoopopbrengst ad. 4,1 miljard minus transactiekosten van 0,5 – 1,0 % van de koopsom). Door de verkoop loopt Schiedam vanaf 2021 wel een structurele dividendopbrengst mis van 700.000 euro per jaar. Het stadsbestuur heeft een voorstel klaarliggen voor de definitieve verkoop van de aandelen waarover de gemeenteraad nog deze maand beslist.

Met de eventuele 42 miljoen euro willen burgemeester en wethouders van Schiedam op de eerste plaats
het eigen vermogen versterken van de gemeente. Daarnaast wordt gewezen op diverse andere zaken, zoals Schieveste, Nieuw-Mathenesse en Bachplein en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en het sociaal domein.

Volgens het gemeentebestuur van Schiedam is er geen doorslaggevend publiek belang meer voor de gemeente op het gebied van voorzieningszekerheid, leveringszekerheid, veiligheid, duurzaamheid en betaalbaarheid van elektriciteit en gas. Regulering van energielevering is in wetgeving bepaald.

Het voorstel aan de gemeenteraad is om in te stemmen met de verkoop van alle aandelen van de gemeente Schiedam in Eneco Groep N.V. aan Diamond Chubu Europe B.V. , de kopende partij achter Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power Co. Inc.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *